Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βορίδης για τους φόρους στα ακίνητα: Με κάλυψε ο Στουρνάρας

Βορίδης για τους φόρους στα ακίνητα: Με κάλυψε ο Στουρνάρας

Κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ είχαν ανέβει χθες στα κάγκελα αντιδρώντας στην υπερφορολογηση των ακινήτων.

Τόσο ο Μάκης Βορίδης, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια επέκριναν την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Φράσεις όπως: “Το έτος 2013 θα μείνει στην Ιστορία ως το έτος δήμευσης της περιουσίας των πολιτών”, από τον κύριο Μητσοτάκη και “Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα” από τον Μάκη Βορίδη δημιούργησαν αναστάτωση στην κυβέρνηση.

Αυτές μάλιστα οι παρεμβάσεις ώθησαν τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να βγει στο δελτίο ειδήσεων του Mega και να πει “Ούτε ένα ευρώ περισσότερο. Κάνουν λάθος οι δυο βουλευτές, αγνόησαν την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών”.

“Κατανοώ τις διαφωνίες των βουλευτών αλλά ας περιμένουν όλοι το τελικό νομοσχέδιο και μετά να τοποθετηθούν” δήλωσε το πρωί στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Τελικά, ένας από τους πρωταγωνιστές της “εξέγερσης” ο Μάκης Βορίδης επιχείρησε σήμερα να ρίξει τους τόνους.

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ εξήγησε ή προσπάθησε να εξηγήσει τι εννοούσε χθές: “Αυτό που έκανα χθες είναι ότι είπα πως δεν πρέπει να υπάρξει υπέρμετρη φορολόγηση των ακινήτων, δεν πρέπει να υπάρξει αύξηση της φορολογίας των ακινήτων και ότι τα ακίνητα έχουν φορολογηθεί πολύ. Αυτή είναι η δική μου συμβολή σε αυτό τον διάλογο που γίνεται αυτές τις μέρες. Έως εκεί”.

Τόνισε ακόμη πως όσα είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών τον καλύπτουν και συμπλήρωσε:

«Οι αρχές που ετέθησαν από τον υπουργό Οικονομικών είναι απολύτως ευκρινείς και με ικανοποιούν κιόλας. Πρώτον, δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση. Δεύτερον, υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Μένουν να δούμε (τις) λεπτομέρειες για αυτό τον ενιαίο φόρο. Εξορθολογισμός του συστήματος των αντικειμενικών αξιών. Τέταρτον, μελετάται η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόροι-φωτιά 6,5 δισ. στα ακίνητα – Ποιοι θα πληρώσουν τη… νύφη

Μαυραγάνης: Καμία απόφαση για το φόρο ακινήτων

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε