Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ προς Παπακωνσταντίνου: “Μηνύστε τη Moody’s!”

Να μηνύσει το ελληνικό δημόσιο τη Moody’s για την υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας και να ζητήσει και αποζημίωση, ζητούν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Δέκα βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, με επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη, επισημαίνουν, με ερώτηση τους στον υπουργό Οικονομικών, «πως η χρονική συγκυρία που επέλεξε η Moody’s να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία – παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής Κυβέρνησης – γεννά βάσιμες υπόνοιες ότι αποσκοπεί στο να αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, να αποσταθεροποιήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει αναταράξεις στην ευρωπαϊκή πορεία εν όψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Παράλληλα επισημαίνουν πως από τη συγκεκριμένη ενέργεια «υφίστανται βλάβες και θίγονται άμεσα τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου».

Έτσι, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει αν προτίθεται το ελληνικό δημόσιο «να κινητοποιήσει τα νομικά όπλα» κατά της Moody’s, «εγείροντας απαιτήσεις για την καταβολή ανάλογης αποζημίωσης, δεδομένης μάλιστα και της δημοσιοποίησης της ενέργειας αυτής μία ημέρα πριν τη δημοσιοποίηση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου εξάμηνης διάρκειας».

Επιπλέον ρωτούν την Κυβέρνηση αν προτίθεται να ζητήσει από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ευρωπαϊκού δημοσίου φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης, με τις θεσμικές εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε