Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βουλευτές της ΝΔ προς Σαμαρά: “Πες ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας”

Βουλευτές της ΝΔ προς Σαμαρά: “Πες ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας”
– Πληροφορίες Νewsit: Σε εξέλιξη πρωτοβουλία μεγάλου αριθμού βουλευτών που ζητούν να συμφωνήσει σε προσωρινή κυβέρνηση
– Τον απειλούν ακόμη και με ανεξαρτητοποίηση αν ο Σαμαράς αρνηθεί
– Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Newsit: “Μέχρι να ανοίξει το χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ θα έχουμε νέα κυβέρνηση”
– Τι δείχνει δημοσκόπηση της ALCO – 52% των Ελλήνων θέλει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης

Από το ΠΑΣΟΚ περάσαμε στη ΝΔ με τους βουλευτές να ακολουθούν την τακτική των συναδέλφων τους και να απειλούν με ανεξαρτητοποίηση σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς πει ΟΧΙ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
 
Πληροφορίες του Newsit λένε ότι από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία από διψήφιο αριθμό βουλευτών που ζητούν από τον πρόεδρο της ΝΔ να συμφωνήσει εδώ και τώρα σε προσωρινή κυβέρνηση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να σταματήσουν οι εταίροι μας το “βρίσιμ.
 
Η πίεση που ασκούν στον Σαμαρά είναι μεγάλη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα βουλευτές της ΝΔ μαζεύουν ακόμη και υπογραφές για να πειστεί ο Αντώνης Σαμαράς ότι δεν αστιεύονται. Το ζήτημα όμως είναι αν θα παραμείνουν και αυτή πιστοί στις απόψεις τους και δεν θα τα γυρίσουν τελευταία στιγμή όπως έγινε και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 
Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ λένε πως δεν θα διστάσουν να ανεξαρτητοποιηθούν σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς επιμείνει σε εκλογές τώρα και δεν συμφωνήσει σε μια προσωρινή κυβέρνηση. Η ώρα να αναλάβει και ο ίδιος τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν έφτασε. Θα τις αναλάβει όμως;
 
Οι αποφάσεις λοιπόν βρίσκονται στην ευχέρεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα της συγκυβέρνησης.
 
Μέχρι στιγμής ο ηγέτης της ΝΔ έχει φανεί απρόθυμος τηρώντας στάση άρνησης, καθώς από τις δημοσκοπήσεις διαφαίνεται ότι θα κέρδιζε τις εκλογές εάν γίνονταν και ενδεχομένως και αυτοδυναμία, όσο το ΠΑΣΟΚ – υπό τη σκια των σκληρών μέτρων, της ανεπάρκειας και των παλινωδιών που παρατηρήσαμε προσφατα – φθείρεται.
 
Ωστόσο ο χρόνος είναι μία πολυτέλεια που δεν υπάρχει ούτε για εκείνον ούτε δυστυχώς για τη χώρα που κοιτά πια το αδιέξοδο στα μάτια. Από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου έχει αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο να μην είναι πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς οφείλει να κάνει βήματα πίσω και να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλιώς τα παιχνίδια στρατηγικής θα πνίξουν την Ελλάδα.
 
Αυτό φαίνεται πως σκέφτονται και οι βουλευτές της ΝΔ και γι αυτό προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση.
Μάλιστα όπως έλεγαν βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ ότι μέχρι τα ξημερώματα θα έχουμε νέα κυβέρνηση. Χαρακτηριστικάν είπαν ότι: “Μέχρι να ανοίξει το Χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ θα έχουμε νέα κυβέρνηση”.
 
Όσο η συναίνεση την οποία αποζητούν απεγνωσμένα οι πολίτες από τους υπεύθυνους άρχοντες, αλλά και για την οποία καλούν επιτακτικά οι εταίροι και το ΔΝΤ, δεν έρχεται, οι επιλογές περιορίζονται τραγικά για τον πολίτη αλλά και για τους ίδιους όσους εμφανίζονται αδιάλλακτοι, καθώς κινδυνεύουν αυτό που τελικά θα κερδίσουν να είναι η αυτοδυναμία σε μία χώρα χρεοκοπημένη και κατεστραμμένη.

Η δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» έγινε τις ημέρες των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και δίνει το στίγμα της κοινής γνώμης για όλα τα κορυφαία γεγονότα. Χαρακτηρίζει λάθος την «απόπειρα» του κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση, απορρίπτει τη δραχμή, αίρει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση και επικροτεί τη λαϊκή διαμαρτυρία με τον τρόπο που εκδηλώθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου.
 
Συγκεκριμένα το 78% των Ελλήνων θέλουν το Ευρώ ενώ το 79% θεωρεί λάθος Παπανδρέου το δημοψήφισμα. Σε ότι αφορά την κυβέρνηση εθνικής ανάγκης το 52% λέει ΝΑΙ ενώ το 36% θέλει εκλογές τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ “ΑΔΕΛΦΟ” ΚΟΜΜΑ

Η επίσκεψη Παπανδρέου σε Παπούλια

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια και από τα λεγόμενά του τόσο στις κάμερες μαζί με τον κ. Παπούλια, όσο και από την δήλωση που έκανε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, δεν μας έκανε σοφότερους για ότι έχει αποφασίσει. Επανέλαβε ότι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα του. Σήμερα στις 16:00 θα γίνει η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που ίσως είναι και η τελευταία του με την σημερινή μορφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Αρκετές ώρες αργότερα, ο κ. Σαμαράς, εμφανίστηκε με δήλωση – διάγγελμα ανάμεσα στους δυο αντιπροέδρους του και αφού επανέλαβε κι εκείνος την αμετακίνητη θέση του για εκλογές ανακοίνωσε ότι την Κυριακή θα πάει κι εκείνος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να του πει τι;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα. ‘Οχι γιατί την Δευτέρα θα γίνει Eurogroup όπως αρεσκεται να επαναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έτσι κι αλλιώς το θέμα της 6ης δόσης που ήταν να συζητηθεί βγήκε την Παρασκευή από την ατζέντα!
Αλλά γιατί επι της ουσίας η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στην επιθυμία του ενός να μείνει στην καρέκλα του και του άλλου να την καταλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ίσως το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο

Η ώρα της εθνικής ευθύνης για τον Αντώνη Σαμαρά

Οι εκλογές τον Δεκέμβρη μας στέλνουν στη δραχμή;

Ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τους στρατηγικές

Βυθίζετε τη Χώρα

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Και τώρα τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που του ζητούσαν να φύγει;

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Γιατί δεν μπορεί να “περπατήσει” μια κυβέρνηση συνεργασίας

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε