Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βουλή: Αποχώρησε και το ΚΚΕ μετά το “τσουνάμι” τροπολογιών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με ένα “όχι στη κακή νομοθέτηση και στην βιομηχανία τροπολογιών” αποχώρησε και το ΚΚΕ από την Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια της ψήφισης υπουργικών και βουλευτικών τροπολογίων, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών “Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις”.

“Η σταγόνα που ξεχείλισε την ανοχή μας” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανακοινώνοντας την αποχώρηση του κόμματός του σε ένδειξη μαρτυρίας, αναφερόμενος στην 19η υπουργική τροπολογία που συστήνει γραφείο προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με 6 άτομα προσωπικό και ειδικών συμβούλων.

Αυτό, αναρωτήθηκε ο κ. Καραθανασοπουλος, είναι κάτι που προέκυψε έκτακτα και το φέρατε πριν λίγο με μια ακόμα τροπολογία; Και εάν το γραφείο αυτό είναι απαραίτητο δεν θα μπορούσε να συσταθεί μετά τον Αύγουστο με μια κανονική νομοθετική διαδικασία;

Έντονες είναι όμως οι διαμαρτυρίες και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, για το “τσουνάμι” τροπολογιών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, διαμαρτυρόμενος ανακοίνωσε πως το κόμμα του όχι μόνο καταγγέλλει τη “κυβερνητική νομοθέτηση ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσαμε…” αλλά ανακοίνωσε πως το κόμμα του αποχωρεί. Το νομοσχέδιο είπε, κρατώντας το στο ένα χέρι, “είναι πούπουλο και οι τροπολογίες κούτσουρο’ που κράταγε στο άλλο του χέρι. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε