Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βουλή: Κόντρες για προϋπολογισμό

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην συζήτηση για τον 

προϋπολογισμό.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε μεν τον τότε προϋπολογισμό, σήμερα όμως υπερψηφίζει τον απολογισμό μόνον για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης και συνέχειας.

“Είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα τέλος σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και δημοσιονομικού εκτροχιασμού”, είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος μίλησε για συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να απαξιώσει το έργο των προηγουμένων κυβερνήσεων «προκειμένου να καλύψει το κενό παραγωγής έργου και πολιτικής».

“Εδώ και 45 ημέρες έρχεστε απροπαράσκευοι και προχειρολόγοι, αλλά ικανοί στην επικοινωνία, ενώ δεν έχει παραχθεί έργο ουσίας, με δηλώσεις καλών προθέσεων, ανακοινώνοντας αξιολόγηση 35.000 καλόπιστων πολιτών για θέσεις γενικών γραμματέων, τις οποίες κατέλαβαν τελικά κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι που είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ”, είπε.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ μίλησε «συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε και η ΝΔ, πιστά και τα δύο κόμματα στο ευρωενωσιακό σχέδιο χρηματοδοτικής στήριξης του κεφαλαίου”.

“Πού πήγαν οι φοροαπαλλαγές και ποια είναι τα «απόρρητα κονδύλια» που αυξάνονται”, διερωτήθηκαν από τον ΛΑΟΣ οι Κ.Αϊβαλιώτης και Αστ.Ροντούλης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ o Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για έναν ακόμη αντιλαϊκό και αδιαφανή προϋπολογισμό.

 Η συζήτηση άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε