Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Βουλή: Λεβέντης κατά πάντων και όλων

Βουλή: Λεβέντης κατά πάντων και όλων

Ο πρόεδρος της ΕΚ Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό είπε πως «εγώ είχα πει στον κ. Τσίπρα να μην προσδοκά τίποτα από αυτή τη Σύνοδο γιατί η Τουρκία είναι η Τουρκία και να μην έχετε αυταπάτες».

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας μου είπε πως εμείς συμπαραστεκόμαστε στην Κυπριακή Δημοκρατία. Καλά, εμείς να συμπαραστεκόμαστε ως Ελλάδα αλλά πως πάμε σε ένα φιάσκο, όταν δεν έχει εξασφαλιστεί κάτι από την άλλη πλευρά… Τι πάμε στη Σύνοδο για να δούμε τις νέες αξιώσεις της Τουρκίας; Γιατί έτσι χρησιμοποιεί η Τουρκία την κάθε Σύνοδο για να θέτει νέες αξιώσεις…»

Ο πρόεδρος της ΕΚ, με αφορμή το Κυπριακό καταφέρθηκε ενάντια τόσο του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, λέγοντας ότι εάν δούμε το τι προσέφερε τελικά στον τόπο θα καταλήξουμε ότι δεν έχει προσφέρει και τόσα ο εθνάρχης… ενώ για τον Κώστα Καραμανλή είπε πως «θα έπρεπε να είναι φυλακή, όταν το 3% των ελλειμμάτων που προέβλεπε το Μάαστριχτ το έφτασε στο 16… στην Γερμανία όποιος το κάνει αυτό πάει φυλακή, εδώ τους έχουμε με λιμουζίνες…»

Ο κ. Βασίλης Λεβέντης είπε πως ελπίζω τα όσα ακούω για αλλαγή εκλογικού νόμου να μην το σκέπτεται σοβαρά ο Πρωθυπουργός λέγοντας πως έναν κατέβει το πλαφόν του 3%, ξέρετε τι θα καταφέρετε θα φέρετε τους Τούρκους (!) (προφανώς εννοούσε μουσουλμανικό κόμμα) στην Βουλή» και αναρωτήθηκε « αυτό το θέλετε;»

Για την αξιολόγηση είπε πως «θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να συζητήσουμε για όλα, χωρίς τσαμπουκάδες… Εάν σήμερα έχουμε μνημόνιο είναι γιατί είχαμε τον τσαμπουκά του Σαμαρά, μετά τον τσαμπουκά του Τσίπρα….» κατηγορείται ότι «εγώ είμαι με τον Σόιμπλε… αλλά εσείς τα υπογράφετε όλα… Αυτή είναι η θέση μου, σε όλα όσα σας ζητάνε τελικά θα υπογράψετε και κρατήστε την κασέτα για να δούμε εάν είχα ή όχι δίκιο…»

Καταφέρθηκε κατά των αποστασιών βουλευτών, ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχει σχέδιο από τη ΝΔ να παρουσιαστεί το ΠΑΣΟΚ ως κέντρο. πέκρινε τη συμπόρευση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Γιώργο Παπανδρέου και αναρωτήθηκε « αυτός ο άνθρωπος θα σας φέρει ψήφους;»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε