Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βουλή: Ντροπή! Τρείς και ο κούκος στην Ολομέλεια

Βουλή: Ντροπή! Τρείς και ο κούκος στην Ολομέλεια

Tρεις και ο κούκος… από βουλευτές, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, στις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στα γραφεία τους με τους επιτελείς τους, ενώ οι βουλευτές προτιμούν είτε το καφεδάκι στο καφενείο και το εντευκτήριο της Βουλής είτε μετέχουν στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, που περιέργως!, δεν αναβλήθηκαν προκειμένου όλοι οι βουλευτές να μπορούν να μετέχουν στις εργασίες της Ολομέλειας, κάτι που ήθιστε να γίνεται πάντα όταν διεξάγεται συζήτηση προημερησίας διάταξης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η μη ακύρωση των προγραμματισμένων ταυτόχρονων εργασιών των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο συνεργατών του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη που σχολίαζαν ότι «αυτό δείχνει το πόσο λίγο η κυβέρνηση υπολογίζει τα ζητήματα ασφαλείας» ενώ με ανάλογο δηκτικό σχόλιο ξεκίνησε την τοποθέτησή της και η πρόεδρος της Δημοκαρτικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Το προεδρείο της Βουλής και τα προεδρεία των Επιτροπών, που την πλειοψηφία τους ελέγχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκριναν ότι το θέμα της ασφάλειας που έχει θέσει η ΝΔ σε συζήτηση προ- ημερησίας διάταξη είναι υποδέλειο του έργου που έχουν να κάνουν οι Επιτροπές. Ταυτόχρονα συνεδριάζουν και θα συνεδριάσουν παράλληλα με την συζήτηση στην Ολομέλεια κανονικά οι Επιτροπές:

1. Ώρα 10.00΄ – Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Πολιτική απορρύπανσης και μέτρα αποκατάστασης της περιοχής του Ασωπού.
Την Επιτροπή θα ενημερώσουν ο κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Πέτρος Φιλίππου, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, η κυρία Ιωάννα Στεργίου, Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, η κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, Συνεργάτης της Περιφερειάρχη Αττικής και ο κ. Ίων Σαγιάς, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η κυρία Μαρία Ζήφου, Ειδική Σύμβουλος του Υπουργού, ο κ. Γεώργιος Αμαξίδης, Ειδικός Συνεργάτης του Αναπλ. Υπουργού, η κυρία Γεωργία Κοτίνη, Γενική Διευθύντρια του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων και η κυρία Σταυρούλα Πουλή, Διευθύντρια του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών. Από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, Περιβαλλοντολόγος και οι κυρίες Πωλίνα Πούλου, Χημικός – Μηχανικός, Λουκία Μήτση, Χημικός – Μηχανικός και Ελένη Λιάκου, υπάλληλος.

2. Ώρα 10.00΄ – Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
Η ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ζητήματα Νησιωτικής Πολιτικής.
Τα μέλη της Υποεπιτροπής έχει κληθεί να ενημερώσει ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Γιαννέλης.

3. Ώρα 11.00΄ – Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση της ετήσιας έκθεσης απολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2015, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της περ.γ’ παρ.4 της υποπαρ.Ε.2. του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (A΄ 222).

4. Ώρα 17.00΄ – Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων/νου Τσαλδάρη» (223)
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση της Επιτροπής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), κ. Αθανάσιο Θανόπουλο για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε