Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βουλή: Στα μαχαίρια Τσίπρας - Παπακωνσταντίνου για 14ο μισθό

Βουλή: Στα μαχαίρια Τσίπρας - Παπακωνσταντίνου για 14ο μισθό
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.02.2010 | 12:18
Πρώτη δημοσίευση: 19.02.2010 | 12:18

'Ενταση στην 'Ωρα του πρωθυπουργού σε ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

 για την κατάργηση του 14ου μισθού.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον κ.Τσίπρα, ωστόσο δεν αναφέρθηκε καν στον 14ο μισθό :
 
"Εμφανίζεστε σαν να μην έχετε ακούσει τίποτα απ’ ότι εχει συμβεί σαν να μην είσαστε εδώ όταν η χώρα πήρε την κατιούσα και προειδοποιούσαμε τότε ως αντιπολίτευση. Η χώρα χρωστά 300 δις ευρώ, έχει έλλειμμα 30 δις ευρώ, η χώρα δεν μπορεί να ζει με δανεικά. Δεν είστε ο μόνος που έχει το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά χρειάζεται και κοινωνική ευθυνη. Με τις πολιτικές που εφαρμόζουμε θα μειώσουμε το χρεος. Με απολυτη συναίσθηση ευθύνης και γνώση να προστατέψουμε την ελληνική οικονομία και την εθνική κυριαρχία, τους πιο αδύναμους, προχωρούμε σε ένα πρόγραμμα ισσοροπημένο, αποτελεσματικό να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες που έχουν να κανουν με το δημόσιο τομέα, που οι αποδοχές είναι εντελώς άνισες και να αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα βαθιά άδικο και αναποτελεσματικό. Είμαι σίγουρος ότι η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για ανασυγκρότηση της χώρας και έχουμε συμμάχους τους έλληνες πολίτες.

"Περίμενα μια καθαρή απάντηση μια σταράτη, γιατί μιλάμε για ανθρωπινες ζωές, για αξιοπρέπεια και όχι για στατιστικές", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Και πρόσθεσε : "Αλλα λέτε και άλλα πράττετε. Δεν μιλάμε εμείς για κατάργηση 14ου  μισθού, όλες οι εφημερίδες γράφουν και στα συρτάρια σας έχετε και πλάνο Γ.
Με δικές σας δηλώσεις περί χρεοκοπίας άρχισε το παιχνίδι σε βαρος της χώρας μας, όταν εσεις μιλήσατε για τιτανικό, όμως δε γνωρίζετε ότι κάποιοι επιβάτες σωθήκαν. Ηταν οι επιβάτες της Α θέσης, όπως εφοπλιστες, τραπεζίτες, επιχειρηματίες.
"Μη διανοηθείτε να τον κόψετε. Δεν αντέχει άλλο η οικονομία, και σταματήστε το επικοινωνιακό παιχνίδι ότι μας πιέζουν έξω, ότι έκανε και προηγούμενη Κυβέρνηση".

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Ο Τιτανικός έπεσε στο παγόβουνο γιατί κανείς δεν ήταν στη γέφυρα. Αυτό συνέβαινε με τη ΝΔ όχι μ'εμας. Εμείς ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας. Βγείτε μια φορά από το αυτάρεσκο καβούκι σας, μιλήστε στον κόσμο όχι στο στενό περιβάλλον του κομματικού σας σωλήνα".

Και κατέληξε λέγοντας: "Μένετε σε μια μικρόμυαλη μικροκομματική στενή πολιτική. Θα περίμενα  να είστε πιο γενναιόδωρος απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και όχι στην Κυβέρνηση".

 

 

 

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο