Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βουλή: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τον “Φάκελο της Κύπρου”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

H αυριανή ενημέρωση της Ολομέλειας Βουλής από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για το Κυπριακό, αναμένεται να συνοδευτούν από την ανακοίνωση της υλοποίησης του επόμενου βήματος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατιάς σχετικά με τα αρχεία του «Φακέλου της Κύπρου».

Την ανακοίνωση αναμένεται να κάνει κατά την αυριανή συζήτηση ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2016 ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, είχαν προχωρήσει σε μία ιστορική συμφωνία για πρόσβαση στη υλικό του «Φακέλου της Κύπρου» που είχε προκύψει το 1986 από τις εργασίας της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν και κατά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 1974 και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

Το πόρισμα εκείνης της εξεταστικής είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 1988 μετά από 154 συνεδριάσεις. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής του «Φακέλου της Κύπρου» αριθμούσε τις 20.798 σελίδες με ένα μεγάλο τμήμα του υλικού να έχει αντληθεί από έγγραφα πολλών συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε