Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βούτσης: Οι κύκλοι γύρω από τον Σόιμπλε θέλησαν να επιβάλουν έναν ανέντιμο και αδιέξοδο συμβιβασμό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Οι κύκλοι γύρω από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, θέλησαν να επιβάλουν έναν ανέντιμο και αδιέξοδο συμβιβασμό. Εργαζόμαστε σωστά ώστε να φτάσουμε σε έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία. Μπορούμε βάσιμα να έχουμε προσδοκίες γιατί φαίνεται ότι είναι λίγες οι απαντοχές για τη συνέχιση της επιβολής αυτής της αδιέξοδης πολιτικής».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απόψε σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης – Υμηττού.
Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι μια σκληρή και ταυτόχρονα μια επιδεχόμενη βελτιώσεων συμφωνία, η οποία δίνει την δυνατότητα για ενάμιση χρόνο από τώρα να διαμορφωθούν όροι ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα για να ληφθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και ότι θα πρέπει να είναι ένα μικρότερο χρέος «είτε με επιμήκυνση είτε όπως αλλιώς».
Το θέμα είναι πότε θα υπάρξουν οι δεσμευτικές αποφάσεις. Η καθυστέρηση δεν βοηθάει γιατί διαμορφώνονται αντίρροπες δυνάμεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία, είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν υπεύθυνη, ούτε για μια μέρα καθυστέρησης και πόσο μάλλον από τώρα και έως τις 15 Ιουνίου.
«Μπορούμε να απαιτήσουμε ο χρόνος που χάθηκε να αναπληρωθεί με βοήθεια και μέτρα για τη στήριξη της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Βούτσης.
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη έχει αλλάξει και έχουν διαμορφωθεί συνεργασίες χωρών όπως η συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, η οποία έχει πλέον μορφοποιήσει μια σημαντική ατζέντα θεμάτων.
«Είμαι αισιόδοξος ότι και το ελληνικό πρόβλημα θα επιλυθεί στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε.
Θεωρίες για χριστιανικά και μουσουλμανικά τόξα είναι επικίνδυνες ανέφερε υπογραμμίζοντας πως στην Βρετανία χάθηκαν παιδιά όπως και στην Λιβύη χάθηκαν παιδιά . Αυτό είναι το μεγάλο κάδρο και πρόσθεσε πως και το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται μέσα στο κάδρο αυτό των διεθνών και ευρωπαϊκών εξελίξεων.«Εκεί (στο κάδρο αυτό) αναζητούμε τις μάχες και τις νίκες» είπε και τόνισε ότι «η Ελλάδα εγγράφεται ως πόλος σταθερότητας».
Αναφερόμενος στα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία είπε ότι δεν αποτελούν αντίμετρα έναντι μέτρων, καθώς δεν είναι στο ίδιο αντικείμενο αλλά ένα ισχυρό κοινωνικό πακέτο σε κρίσιμους τομείς που οδηγεί σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.
Ο κ. Βούτσης άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι η στρατηγική της «αριστερής παρένθεσης που παίχτηκε τρεις φορές» εμπεριείχε όχι ένα φόβο μήπως οδηγηθεί η χώρα σε ανεπίστρεπτες καταστάσεις αλλά για να εμποδιστούν κρίσιμες παρεμβάσεις.
Εκεί είναι η σύγκρουση με τα ανομολόγητα συμφέροντα που κέρδιζαν πριν από την κρίση και κατά τη διάρκεια της κρίσης ή δεν θίχτηκαν από αυτή και τώρα θέλουν να υπαγορεύουν τις πολιτικές εξελίξεις και εν τέλει την διακυβέρνηση της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε