Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Βούτσης: “Προβοκάτσια” όλο αυτό από τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Βούτσης: “Προβοκάτσια” όλο αυτό από τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Θέση για την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί με το θέμα των σκουπιδιών αλλά και για την “απαγορευμένη” συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Για τα σκουπίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός της ημέρας θα λυθεί το πρόβλημα. «Ευελπιστώ και ως πολίτης και ως πρόεδρος της Βουλής ότι σήμερα θα λυθεί το ζήτημα» δήλωσε ο κ. Βούτσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις ευθύνες που υπάρχουν για το αδιέξοδο στο ζήτημα των σκουπιδιών.

Όλα αυτά τα είπε με αφορμή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, για τις δράσεις και τον προγραμματισμό του Ιδρύματος της Βουλής. Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την απαγόρευση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της συγκέντρωσης που διοργανώνει σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο κ. Βούτσης αρχικά απέφυγε να πάρει θέση λέγοντας: «Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο και αυτή είναι θέση που λέω».

«Προβοκασιόν…»

Ο Πρόεδρος της Βουλής όμως ερωτήθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης και για την αντιμαχία που έχει προκύψει σχετικά με την δυνατότητα της εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων. Ο κ. Βούτσης απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν απαντώ και αυτό είναι θέση». Στο τέλος της συνέντευξης τύπου όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε και ποια είναι η «θέση» του εξήγησε ότι εκλαμβάνει την κίνηση της ΠΟΑΣΥ ως “προβοκασιόν.”

«Θα ήταν άλλο εάν η ΠΟΑΣΥ είχε προγραμματίσει και έκανε μια σειρά από τέτοιες εκδηλώσεις για να μιλήσει με τους κατοίκους για την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά σε διάφορες άλλες πλατείες και μετά ερχόταν και στην πλατεία Εξαρχείων να κάνει μια τέτοια εκδήλωση και άλλο είναι να ανακοινώνει και να κάνει μια εκδήλωση μόνο στην πλατεία Εξαρχείων… Θα μπορούσα κάλλιστα να ρωτήσω το αντίθετο, γιατί δεν έχουν πάει να κάνουν κάτι τέτοιο σε άλλες πλατείες και γειτονιές αλλά επιλέγουν την συγκεκριμένη πλατεία! Αυτό νομίζω ότι δείχνει ότι πίσω από αυτό εξυπηρετούνται ή υπάρχουν άλλοι ιδεολογικοί στόχοι και αυτό είναι λάθος. Μάλιστα ο κ. Νίκος Βούτσης στον διάλογο που αναπτύχθηκε σημείωσε πως τέτοιες ενέργειες πυροδοτούν εντάσεις και αντιδράσεις π.χ. μια αντι-εκδήλωση στην πλατεία Κολωνακίου που μπορεί να είχε ως συνέπεια να σπάσουν και πέντε αυτοκίνητα ή καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και αυτό δεν το θέλει κανείς». Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση κακώς αισθάνεται, εάν το αισθάνεται, ότι είναι στριμωγμένη με αυτό το θέμα.

Τοποθετήσεις on και off κάμερα του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτσης που ερμηνεύονται ως πλήρης κάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα και της κυβέρνησης για το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε