Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βούτσης για εκλογικό νόμο: «Περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή»

Βούτσης για εκλογικό νόμο: «Περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή»

Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής για τον εκλογικό νόμο. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βούτσης και αναφερόμενος στο θέμα αυτό είπε ότι ο εκλογικός νόμος είναι κορυφαίο ζήτημα και είπε χαρακτηριστικά: «…περιμένουμε να δούμε τι θα πει η Χρυσή Αυγή.

Πιο αναλυτικά είπε ο κ. Βούτσης:

«Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α. Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά. Αυτό που σας λεω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

Ο πρόεδρος της Βουλής, ρωτήθηκε για τη συνταγματική αναθεώρηση, σημειώνοντας ότι «το θέμα θα έχει τελειώσει μέχρι τις 20 Ιουλίου». Πρόσθεσε ότι η πρόταση για τον εκλογικό νόμο που θα περάσει θα είναι στο πακέτο των προτάσεων για να αποκτήσει συνταγματική και μόνιμη ισχύ. «Σίγουρα υπάρχει (διάθεση συναινέσεων), αρκεί να ανοίξει η συζήτηση που θα κρατήσει μερικούς μήνες. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε ώστε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική», πρόσθεσε.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε