Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Βραβείο… “για το ΔΝΤ”

“Και το βραβείο Κβαντρίγκα απονέμεται στον…Γιώργο Παπανδρέου”. O πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, βράβευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην κατηγορία “Δύναμη της Αλήθειας” το βράδυ της Κυριακής.

Η βράβευση έγινε στο Βερολίνο και οι Γερμανοί τίμησαν τον Γιώργο Παπανδρέου, “για την κοινωνική προσφορά του και δή για την αναδιάρθωση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αποτροπή της χρεοκοπίας” της Ελλάδας σε ατμόσφαιρα που μάλλον έμοιαζε με … βραβεία ‘Οσκαρ.

Με την αλήθεια του Έλληνα να γίνεται όλο και πιο δραματική λόγω της προσφυγής στο ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός βραβεύτηκε στην κατηγορία “Δύναμη της Αλήθειας”.

Ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της απονομής είπε ότι “έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Έχουμε τους ανθρώπους για να πετύχουμε τις λύσεις. Στο πρόσωπό μου αναγνωρίζεται η τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός”.

Ακρως εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρωθυπουργό, αλλά και τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας έκανε ο διοικητής της Deutsche Bank. «Tα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας βρίσκονται στο δρόμο της βελτίωσης και οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προχωρούν, ακόμη και αν σε κάποιους φαίνεται ότι αυτό δεν συμβαίνει με επαρκή ταχύτητα και σε επαρκή βαθμό», είπε ο κ. Άκερμαν και υπογράμμισε ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας κινδύνευσε για πρώτη φορά μία οικονομία της ευρωζώνης να απωλέσει την εμπιστοσύνη των αγορών και την αξιοπιστία της «με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης ακόμη και πέραν των συνόρων της σε παγκόσμια κλίμακα».

Ο διοικητής της Deutsche Bank επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί ακριβώς σε εκείνη τη συγκυρία «κοίταξε κατάματα την αλήθεια» και τη μετέφερε «χωρίς περιστροφές» στους πολίτες της χώρας, αψηφώντας τον κίνδυνο «να χάσετε το αξίωμά σας και να γίνεται ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στο λαό σας». Παράλληλα σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου «αντιστάθηκε στο μεγάλο αριθμό διαμαρτυριών και στις εν μέρει βίαιες διαδηλώσεις» κατά του αυστηρού προγράμματος λιτότητας.

Τα βραβεία τιμούν προσωπικότητες για σκέψεις και πράξεις που βασίζονται στις αξίες του οράματος, του θάρρους και της ευθύνης. Τα συγκεκριμένα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο απο το 2003. Σύμφωνα με το ίδρυμα, τιμώνται προσωπικότητες που αποτελούν πρότυπα, καθώς είναι αφοσιωμένες στον διαφωτισμό και την ευμερία – την οποία ο μέσος Έλληνας ευελπιστεί να δει κάποια στιγμή, όταν με το καλό βγει από το τούνελ.

Μαζί με τον Γ. Παπανδρέου βραβεύτηκαν σε άλλες κατηγοριές, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ (στην κατηγορία “Υπηρεσία της Ευθύνης”), ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον τελευταίο πρωθυπουργό της Πρώην Ανατολικής Γερμανίας Λόταρ ντε Μεζιέρ (στην κατηγορία “Αρχιτέκτονες της Ενοποίησης”) , το ζεύγος Άλμπρεχτ και Κριστίνα Χένινγκ (στην κατηγορία “Φως της Συμπόνιας”) κ.α.

Σημειώνεται οτι στο παρελθόν το βραβείο “Δύναμη της Αλήθειας” έχουν πάρει ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Ζοζέ Μπαρόζο, αλλά και ο Πήτερ Γκάμπριελ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε