Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρήκε δουλειά ο Γιώργος!

Βρήκε δουλειά ο Γιώργος!

Ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε δουλειά. Όχι εντός Ελλάδος αλλά στα παλιά του λημέρια. Όπως κάθε πρώην πρωθυπουργός, o κ.Παπανδρέου προσεκλήθη από το πιο γνωστό πανεπιστήμιο του κόσμου για μια σειρά διαλέξεων.

Και όπως κάθε πρώην πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του μας ενημέρωσε γι’ αυτό.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσεκλήθη από το Πανεπιστήμιο Harvard και απεδέχθη να πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων σε πρόγραμμα σεμιναρίων, με επισκέψεις του από τον Σεπτέμβριο και για την περίοδο του Φθινοπώρου, στο Ινστιντούτο του Πανεπιστημίου του Harvard για την Πολιτική, στο John F. Kennedy School of Government.

Αντικείμενο των διαλέξεων του Γιώργου Α. Παπανδρέου θα είναι:

– Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Οι σκέψεις και οι προτάσεις για την θωράκιση της Ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την θέσπιση κανόνων για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.

– Η Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και η συμβολή της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Άνοιξη.

Στόχος του Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Harvard είναι, μέσω των σεμιναρίων και άλλων δράσεων, να φέρει τους φοιτητές σε επαφή με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και ακτιβιστές, οι οποίοι μπορούν να τους προκαλέσουν το
ενδιαφέρον ώστε να εξετάσουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην πολιτική και τους δημόσιους φορείς κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Το Ινστιτούτο επιχειρεί έτσι να προάγει την κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ
του ακαδημαϊκού κόσμου και του κόσμου της πολιτικής και των δημοσίων υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ.Παπανδρέου: Δεν έπεσα από το ποδήλατο

Πάλι έπεσε με το ποδήλατο ο Γιώργος…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε