Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βροχή οι επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή

Βροχή οι επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.06.2010 | 19:38
Πρώτη δημοσίευση: 22.06.2010 | 19:38

Μπαράζ επίκαιρων ερωτήσεων κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος

Καρατζαφέρης και ο Αλέξης Τσίπρας ρωτούν, αντιστοίχως, τον πρωθυπουργό για τα «καυτά» θέματα του Ασφαλιστικού, της κατάστασης της αγοράς και τους όρους του Μνημονίου με την τρόικα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε ερώτηση με θέμα το Ασφαλιστικό. Ερωτά τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά και πως οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν στις αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επισημαίνει από την πλευρά του την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. «Η αγορά εκπέμπει σήμα κινδύνου» τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης και ερωτά τον Γ.Παπανδρέου εάν θα λάβει «ουσιαστικά μέτρα για την τόνωση της αγοράς».


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται μεταξύ άλλων τον όρο της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, με τον οποίο «η χώρα μας παραιτήθηκε σε σχέση με την ίδια και τα περιουσιακά της στοιχεία από κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης - συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη δανειακή αυτή σύμβαση, γεγονός που σημαίνει ότι δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης υλικής ή πολιτιστικής αξίας κινδυνεύει με αναγκαστική εκποίηση σε περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως από τους δανειστές μας και μη εξόφλησής τους».


Ο κ. Τσίπρας ρωτά αν ο πρωθυπουργός γνώριζε το περιεχόμενο της εν λόγω δανειακής σύμβασης, ποιες σχετικές οδηγίες είχε δώσει στον υπουργό Οικονομικών για τη τελική διαμόρφωση των εν λόγω επίμαχων άρθρων και αν προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην ισχύσουν οι «απαράδεκτοι και επικίνδυνοι» όροι αυτής της δανειακής σύμβασης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο