Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Βροχή” τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Βροχή” τροπολογιών από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Κατά την διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσηw στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών αλλά και Εσωτερικών έσπευσαν και κατέθεσαν τροπολογίες για να ρυθμίσουν θέματα αρμοδιότητάς τους.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αφορά την “τροποποίηση και συμπλήρωση συγκεκριμένων διατάξεων του ν. 4412/2016, που αναφέρονται σε θέματα λειτουργίας της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών”.

Του υπουργείου Οικονομικών αφορά την “ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), καθώς και της Επιτροπής Επιλογής των μελών τους”.

Οι τροπολογίες όμως στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και από το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών! Οι δύο τροπολογίες αφορούν την “καταβολή αποζημίωσης στα φυσικά και νομικά πρόσωπα του Δημοτικού Διαμερίσματος Μόριας του Δήμου Λέσβου, για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες αυτών από πράξεις προσφύγων ή μεταναστών” και η δεύτερη “ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εξόφληση υποχρεώσεων των Δήμων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής”.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών “συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις” ψηφίσθηκε στην αρμόδια Επιτροπή επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία και έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε