Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βρούτσης: Αν δεν περάσουν τα εργασιακά δεν θα υπάρχει εργασία

Βρούτσης: Αν δεν περάσουν τα εργασιακά δεν θα υπάρχει εργασία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.11.2012 | 18:17

Όποιος δει ψύχραιμα το κομμάτι των εργασιακών σχέσεων θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αιτιάσεις για να σταθεί στα εργασιακά και να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τη θέση της ΔΗΜΑΡ για ψήφο «παρών».

Είναι απλό. Αν δεν περάσει το νομοσχέδιο δεν θα μιλάμε την επόμενη ημέρα για εργασιακά θέματα διότι δεν θα υπάρχει δουλειά, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι διατάξεις που περιελήφθησαν είναι «ουρά» από το προηγούμενο Μνημόνιο. Ταυτόχρονα έσπευσε να υπογραμμίσει ότι με την επιμονή της κυβέρνησης απετράπησαν αλλαγές όπως το ζήτημα της κατοχύρωσης των τριετιών και της ατομικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο υπουργός υποστήριξε ότι με τις νέες ρυθμίσεις διασφαλίζεται η παραμονή του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ μέχρι το 2016 και ότι στην ουσία θα αποτελέσει δίχτυ ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις. Για την ίδια περίοδο είναι βέβαιο ότι δεν θα θιγεί το 40ωρο.

Τέλος, για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, ο υπουργός είπε ότι οι κοινωνικοί εταίροι, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, μπορεί να συμφωνούν σε επιπλέον αυξήσεις.

Με τον τρόπο που ήρθαν τα εργασιακά δεν αποτελούν ουσιαστικό επιχείρημα για να καταψηφιστεί το συνολικό πακέτο και η προσπάθεια της κυβέρνησης, επέμεινε ο κ. Βρούτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλες οι αλλαγές στα εργασιακα - Συμβάσεις, αποζημιώσεις, ωράριο, επίδομα ανεργίας

    Διαδώστε αυτό το άρθρο