Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρούτσης στην Βουλή: “Εσείς έχετε βίντεο από την εισβολή – Την επιταγή για τις καταστροφές που να την στείλω στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ;”

Βρούτσης στην Βουλή: “Εσείς έχετε βίντεο από την εισβολή – Την επιταγή για τις καταστροφές που να την στείλω στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ;”

Γιάννης Βρούτσης: “Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν μέσα ανατρέποντας τα πάντα, χτυπώντας την αστυνομική φρουρά και σπρώχνωντας τις κοπέλες του γραφείου μου”
– Θανάσης Παφίλης: Επιλέγετε το ρόπαλο και την τρομοκρατία
Κωστής Χατζηδάκης: Το ΚΚΕ θα δεχόταν με χαρά κάποιον που θα πήγαινε να κάνει κατάληψη στον Περισσό;

Στην Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης  – ΚΚΕ για τα όσα διαδραματίσθηκαν χθες στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννης Βρούτση. Ο ίδιος παίρνοντας τον λόγο επιτέθηκε στο ΚΚΕ κατηγορώντας τους συνδικαλιστές ότι εισέβαλλαν στο γραφείο του και βιαιοπράγησαν εναντίον της φρουράς του και της γραμματέως του.
Μάλιστα προκάλεσε την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα να δώσει στην δημοσιότητα βίντεο με την “ομάδα κρούσης” όπως την ονόμασε αλλά και τις φωτογραφίες από την εισβολή.

“Είμαι στο πιο δύσκολο υπουργείο ομολογουμένως. Δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα ότι υιοθετώ ακραίες απόψεις και ιδέες και όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να σέβομαι τον διάλογο και την δημοκρατία και αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη. Είναι η πιο δυσάρεστη περίοδος από τους 7 μήνες που είμαι εδώ για να καταγγείλω τους προπηλακισμούς και την βία. Η αλήθεια βιάστηκε από εκπροσώπους του ΚΚΕ που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα. Το υπουργείο Εργασίας είναι αφύλακτο. Δεν υπάρχουν εμπόδια για να μπει κανείς στο υπουργείο.
Μπορεί κάποιος να φτάσει στο γραφείο μου σε ένα λεπτό. Όλο αυτό τον καιρό δεν υπήρχε κοινωνική ομάδα που να μην συζήτησα.
Χτες μπήκαν 35 άτομα, πέρασαν σκάλες, οργανώθηκαν, μπήκαν στο γραφείο μου, παραβίασαν τα πάντα, δεν ζήτησαν να με δουν και μπήκαν μέσα ανατρέποντας τα πάντα, χτυπώντας την αστυνομική φρουρά και σπρώχνωντας τις κοπέλες του γραφείου μου.
Θλίβομαι. Δεν θα ήθελα ποτέ να λέω τέτοια πράγματα στο κοινοβούλιο.
Άκουσα την κυρία Παπαρήγα να μου ζητάει το βίντεο για όλη αυτή την εχθροπραξία. Την ενημερώνω ότι δεν υπάρχει βίντεο, υπάρχει όμως βίντεο από την ομάδα κρούσης και φωτογράφοι και τους καλώ να το φέρουν να το δει ο λαός.
Πως το αντιλαμβάνεται η κα Παπαρήγα; Ομάδες που δεν συμμερίζονται τις απόψεις της πως θα της φαινόταν να πάνε στο γραφείο της στον Περισσό να σπάσουν τα γραφεία και να μπουν μέσα; Στατιστικά έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβεί.
Αυτά που συνέβησαν χθες ήταν απαράδεκτα. Δεν ήταν απλώς κατάληψη γραφείου υπουργού αλλά ήταν βιαιοπραγίες, έκτροπα και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Ας αναρωτηθούμε αν αυτα ειναι εις όφελος των εργαζομενων. Την επιταγή από τις καταστροφές που να τη στείλω κύριε Πρόεδρε; Στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ;”

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ επιτέθηκε στον κ. Βρούτση λέγοντας: “Ο κύριος υπουργός έχει περάσει κάθε όριο. Βριζει τους εργαζόμενους και λεει οτι ειναι ρουσφετολογικες οι συνταξεις των 400 και 500 ευρώ.
Καταφεύγει σε ωμά ψέμματα και προβοκάτσιες με κακή σκηνοθεσία. Τι συνέβη χθες; 40 συνδικαλιστές πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο του κυρίου Βρούτση με τα ονόματά τους και τα πρόσωπά τους καθαρά. Ο κύριος Βρούτσης αρνήθηκε να τους δει τους επιτέθηκε η φρουρά ενώ θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση και φώναξε τα ΜΑΤ.

Και συνέχισε: “Η δε σκηνοθεσία ειναι απίστευτη. Ορίστε φωτογραφίες βάλτε τα στα πρακτικα. Δείχνει πως έγιναν οι μετακινήσεις. Εγινε μια κλασικη ειρηνική διαμαρτυρία και προσωπικά ο κύριος Βρούτσης ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία. Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο. Επιλέγετε το ρόπαλο και την τρομοκρατία. Απέναντι σε αυτά είναι εκατομμύρια άνθρωποι που συνθλίβονται σήμερα. Ο λαός θα συσπειρωθεί και θα συντρίψει αυτη την τακτικη. Εμεις δεν κυνηγάμε τις κάμερες και τα κανάλια….”

Για σκηνοθεσία έκανε λόγο και ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον Χρήστο Κατσώτη να χαρακτηρίζει τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση εκπρόσωπο των βιομηχάνων, μαριονέτα του μεγάλου κεφαλαίου και νεκροθάφτη των συμβάσεων εργασίας.
Μάλιστα τόνισε πως δεν υπήρχε κατάληψη στο γραφείο του υπουργού, αλλά ήταν μια απλή διαμαρτυρία 35 εκπροσώπων από όλους τους κλάδους.

«Οι νόμοι ισχύουν έναντι όλων και κανείς δεν δικαιούται να καταλαμβάνει το γραφείο κάποιου άλλου και να ασκεί βία. Το ΚΚΕ θα δεχόταν με χαρά κάποιον που θα πήγαινε να κάνει κατάληψη στον Περισσό;» είναι η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης για την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, μετά την επεισοδιακή σύλληψη συνδικαλιστών στο γραφείο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελεύθεροι οι 35 του ΠΑΜΕ – Δικάζονται στις 12 Φεβρουαρίου – Παπαρήγα: Θέλουν να απαγορεύσουν ακόμα και τα διαβήματα στους υπουργούς

Βρούτσης σε Δένδια: Νίκο, σώσε με!

ΠΑΜΕ: Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν προβοκάτσια και κατασκευασμένο κατηγορητήριο!

Ανανέωσαν το ραντεβού για τις 8:00 τα μέλη του ΠΑΜΕ – Βρούτσης για τους συλληφθέντες: Τραυμάτισαν άνδρα της ασφάλειάς μου

Μετωπική κυβέρνησης – ΚΚΕ για το ΠΑΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ NEWSIT

Συμπλοκές σώμα με σώμα, χημικά και τραυματίες στο υπουργείο Εργασίας

Νέα επεισόδια ΜΑΤ-ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας – Δυο τραυματίες

Το ΠΑΜΕ κατέλαβε το γραφείο του Βρούτση 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε