Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Βρυξέλλες : Γιατί ΔΕΝ θα τα καταφέρει ο Παπαδήμος

Νίκος Κονιτόπουλος |
Βρυξέλλες : Γιατί ΔΕΝ θα τα καταφέρει ο Παπαδήμος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.11.2011 | 12:21
Πρώτη δημοσίευση: 11.11.2011 | 11:15

''Ο κ. Παπαδήμος γνωρίζει πολύ καλά ως τεχνοκράτης ότι δεν θα τα καταφέρει'' εκτιμάει ο επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Ο Γερμανός πολιτολόγος Ντάνιελ Γκρος εξηγεί γιατί προβλέπει πως ''θα κολλήσει και ο Παπαδήμος'', όπως είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας μάταια χρησιμοποιήσε στις δηλώσεις του τις 3 λέξεις ''Ενότητα, συνεννόηση, σύνεση'', τις οποίες μάλιστα έθεσε ως προυπόθεση επιτυχίας.
Γιατί, κατά τον Ντάνιελ Γκρος, καμία από τις λέξεις αυτές δεν ταιριάζει στους Έλληνες πολιτικούς, στα συνδικάτα και στους δημοσίους υπαλλήλους.
''Ο κ. Παπαδήμος γνωρίζει πολύ καλά ως τεχνοκράτης ότι δεν θα τα καταφέρει, εάν τα δύο μεγάλα κόμματα του δώσουν μόνον 15 εβδομάδες καιρό. Διότι στο διάστημα αυτό δεν είναι δυνατόν να νοικοκυρέψει τη δημόσια διοίκηση και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις''.Ο Γερμανός ερευνητής δεν πιστεύει πως θα υλοποιηθούν οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση :'' Η ελληνική βουλή ψήφισε όλους σχεδόν τους νόμους, όπως το ζήτησε η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ, αλλά κατόπιν δεν εφαρμόστηκε τίποτε ή μάλλον εφαρμόστηκαν ελάχιστα. Και αυτό διότι η ίδια η δημόσια διοίκηση απέτρεψε την εφαρμογή τους, επίσης πολλά συνδικάτα προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση. Δυστυχώς αυτό το κλίμα θα συνεχιστεί, και όσο δεν αλλάζει τίποτα σε αυτά τα δεδομένα, και ο πλέον άριστος τεχνοκράτης, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, μπορεί να πετύχει ελάχιστα''.

Ο επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής χαρακτηρίζει ως ''το μικρότερο κακό'' τη διεξαγωγή εκλογών, όπως έγινε δηλαδή σε Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  2. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
  3. Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα
  4. Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ
  5. Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook