Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βρυξέλλες : Γιατί ΔΕΝ θα τα καταφέρει ο Παπαδήμος

Νίκος Κονιτόπουλος |
Βρυξέλλες : Γιατί ΔΕΝ θα τα καταφέρει ο Παπαδήμος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.11.2011 | 12:21
Πρώτη δημοσίευση: 11.11.2011 | 11:15

''Ο κ. Παπαδήμος γνωρίζει πολύ καλά ως τεχνοκράτης ότι δεν θα τα καταφέρει'' εκτιμάει ο επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Ο Γερμανός πολιτολόγος Ντάνιελ Γκρος εξηγεί γιατί προβλέπει πως ''θα κολλήσει και ο Παπαδήμος'', όπως είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας μάταια χρησιμοποιήσε στις δηλώσεις του τις 3 λέξεις ''Ενότητα, συνεννόηση, σύνεση'', τις οποίες μάλιστα έθεσε ως προυπόθεση επιτυχίας.
Γιατί, κατά τον Ντάνιελ Γκρος, καμία από τις λέξεις αυτές δεν ταιριάζει στους Έλληνες πολιτικούς, στα συνδικάτα και στους δημοσίους υπαλλήλους.
''Ο κ. Παπαδήμος γνωρίζει πολύ καλά ως τεχνοκράτης ότι δεν θα τα καταφέρει, εάν τα δύο μεγάλα κόμματα του δώσουν μόνον 15 εβδομάδες καιρό. Διότι στο διάστημα αυτό δεν είναι δυνατόν να νοικοκυρέψει τη δημόσια διοίκηση και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις''.Ο Γερμανός ερευνητής δεν πιστεύει πως θα υλοποιηθούν οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση :'' Η ελληνική βουλή ψήφισε όλους σχεδόν τους νόμους, όπως το ζήτησε η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ, αλλά κατόπιν δεν εφαρμόστηκε τίποτε ή μάλλον εφαρμόστηκαν ελάχιστα. Και αυτό διότι η ίδια η δημόσια διοίκηση απέτρεψε την εφαρμογή τους, επίσης πολλά συνδικάτα προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση. Δυστυχώς αυτό το κλίμα θα συνεχιστεί, και όσο δεν αλλάζει τίποτα σε αυτά τα δεδομένα, και ο πλέον άριστος τεχνοκράτης, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, μπορεί να πετύχει ελάχιστα''.

Ο επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής χαρακτηρίζει ως ''το μικρότερο κακό'' τη διεξαγωγή εκλογών, όπως έγινε δηλαδή σε Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Πηγές Βρυξελλών: Ικανοποίηση για το Eurogroup - Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του ΔΝΤ Πηγές Βρυξελλών: Ικανοποίηση για το Eurogroup - Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του ΔΝΤ
 2. Βρυξέλλες: Συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες – Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις Βρυξέλλες: Συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες – Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις
 3. Άγρια επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! Μην παίζετε με τη φωτιά! Άνγκελα, μάζεψέ τον ! Άγρια επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! "Μην παίζετε με τη φωτιά! Άνγκελα, μάζεψέ τον"!
 4. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΔΝΤ παίζει τον μουτζούρη ! Μήνυμα στη Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε! Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΔΝΤ παίζει τον "μουτζούρη"! Μήνυμα στη Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε!
 5. Αξιολόγηση: Οι Θεσμοί μίλησαν! Όλα δείχνουν αδιέξοδο Αξιολόγηση: Οι Θεσμοί μίλησαν! Όλα δείχνουν αδιέξοδο
 6. Αξιολόγηση: Πρόοδος στο προσκήνιο, οργιάζει το παρασκήνιο! Επιστρέφουν οι Θεσμοί Αξιολόγηση: "Πρόοδος" στο προσκήνιο, "οργιάζει" το παρασκήνιο! Επιστρέφουν οι Θεσμοί
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook