Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

WSJ: Nέα διάσταση στο θρίλερ του Eurogroup – Ο Σόιμπλε βλέπει κούρεμα αλλά το 2015

WSJ: Nέα διάσταση στο θρίλερ του Eurogroup – Ο Σόιμπλε βλέπει κούρεμα αλλά το 2015

Η Wall Street Journal δίνει μία νέα διάσταση στο θρίλερ των τελευταίων ημερών μετά το ναυάγιο στο Eurogroup, καθώς εμφανίζει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε να είναι θετικός σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά σε καμία περίπτωση τώρα.

Αντίθετα, σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε δείχνει θετικός για κούρεμα από το 2015, και αυτό υπό όρους και με την βασική προϋπόθεση ότι η Ελλάδα μέχρι τότε θα τηρεί απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της.

Την ίδια ώρα, η ευρωζώνη και οι λοιποί διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα επιχειρήσουν τη Δευτέρα να καταλήξουν σε συμφωνία για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα, την οποία προβλέπουν να εκταμιεύσουν το αργότερο στις 5 Δεκεμβρίου, υποστήριξε σήμερα ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

Η ημερομηνία τούτη δεν αποτελεί διορία για την εκταμίευση των κονδυλίων για την Ελλάδα και έχει ορισθεί από το Eurogroup, υπογράμμισε η ίδια πηγή.

«Η Ελλάδα περιμένει. Ουδείς έχει το δικαίωμα να την περιπαίζει. Εάν δεν εκταμιεύσουμε την βοήθεια έως τις 5 Δεκεμβρίου θα έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα. Η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί την προθεσμία (σ.σ. deadline, αγγλικά στο πρωτότυπο) που έχει καθορίσει η ευρωζώνη», εξήγησε η ίδια πηγή.

Απειλούμενη με οικονομική ασφυξία, η χώρα αναμένει με ανυπομονησία τη χορήγηση μίας σειράς δανειακών δόσεων ύψους 44 δισεκ. ευρώ, που αποτελεί μέρος του δεύτερου Μνημονίου βοήθειας που αποφασίσθηκε τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλώτσησαν την απόφαση για την Ελλάδα σαν… τενεκεδάκι, λίγο παρακάτω! Αδιέξοδο στο Eurogroup, νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα

Αυτή είναι η έκθεση του Eurogroup που δίχασε Ευρωπαίους και ΔΝΤ – Σόϊμπλε: Φοβάμαι ότι θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε