Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

WSJ: Οι τρεις επιλογές του Τσίπρα

WSJ: Οι τρεις επιλογές του Τσίπρα

Τα τρία σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα στη διαπραγμάτευση παραθέτει η Wall Street Journal, αναφέροντας πως η διαμάχη μεταξύ των θεσμών ουσιαστικά αφήνει μόνο τρεις επιλογές στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ελληνική πλευρά μπορεί να επιλέξει, όπως αναφέρει η εφημερίδα να δεχθεί να θεσμοθετήσει επιπλέον μέτρα. Αυτό όπως τονίζει θα αφήσει τον Β. Σόμπλε χωρίς επιχειρήματα σε ότι αφορά στη μείωση του χρέους καθώς το ΔΝΤ εκτός από τα μέτρα που απαιτεί από την Ελλάδα απαιτεί και μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους.

Αυτή η εξέλιξη, τονίζει η WSJ συνεπάγεται την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, την άρση της αβεβαιότητας και την επιτάχυνση της ανάκαμψης.

Αν όμως η ελληνική κυβέρνηση επιμείνει στη χαλάρωση της λιτότητας την οποία αρκετοί Ευρωπαίοι υποστηρίζουν θα οδηγήσει μοιραία σε καθυστερήσεις και θα έρθει η στιγμή που η Ελλάδα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο καθώς το καλοκαίρι οι δανειακές της ανάγκες είναι μεγάλες.

Ένα ακόμη σενάριο είναι οι εκλογές λέει η WSJ. Για την Ελλάδα αυτή η εξέλιξη θα σημάνει πιθανότατα αλλαγή κυβέρνησης η οποία θα έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες ακριβώς προκλήσεις μέσα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε