Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Wall Street Journal ''Η τρόικα μπορεί να ''ρίξει'' την κυβέρνηση''

Wall Street Journal ''Η τρόικα μπορεί να ''ρίξει'' την κυβέρνηση''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.07.2012 | 12:04
Πρώτη δημοσίευση: 05.07.2012 | 11:51

- Η εφημερίδα εκτιμά πως η τρόικα θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση
- Θα ζητήσει να παρθούν μέσα στο 2012 νέα μέτρα ύψους 2 δις ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα
- Υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να δηλώνει πως ''εαν επιμείνει η τρόικα θα καταρρεύσει η κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ''

Κατά το δημοσίευμα οι τροικανοί θα ζητήσουν μέσα στο 2012 νέα μέτρα περίπου 2 δις ευρώ, όσα δηλαδή υπολογίζουν οι δανειστές μας ότι χάθηκαν εξαιτίας των 2 εκλογικών αναμετρήσεων.

Μάλιστα στην εφημερίδα αξιωματούχος της τρόικας φέρεται να διαρρέει πως :'' η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα.Οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη, στέλνοντας αρνητικά σήματα στους πιστωτές της χώρας''.

Για αυτό και η Wall Street Journal περιμένει σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα, ικανή να απειλήσει την ''εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ''.
Στο δημοσίευμα ανώτατο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να δηλώνει :''Αν η τρόικα δεν επιδείξει ευελιξία, ο κυβερνητικός συνασπισμος θα καταρρεύσει και η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.Αν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές, η τρόικα θα είναι υπεύθυνη για την πολιτική διάλυση που θα ακολουθήσει''.

Διαβάστε επίσης :   Διαδώστε αυτό το άρθρο