Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χ. Καστανίδης: “Δεν στηρίζω χουντικούς υπουργούς” αλλά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Εξηγεί πως “αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας”.

Με επιστολή του ο πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης στον πρόεδρο της Βουλής δηλώνει πως θα δώσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν επικροτεί σε καμία περίπτωση τη συμμετοχή των υπουργών [που προέρχονται από το χώρο της ακροδεξιάς.

Ο υπέρμαχος του δημοψηφίσματος που παραλίγο να προκαλέσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ δηλώνει πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση με την οποία δεν συμφωνεί στη σύνθεσή της, όπως άλλωστε είχαν κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καστανίδης που με τη νέα κυβέρνηση έχασε και τον υπουργικό του θώκο σημειώνει στην επιστολή του προς “θα περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, όχι όμως και τους υπουργούς που συμμετέχουν σε αυτή και “υπηρέτησαν την χουντική Δεξιά ή είναι γνήσιοι απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος”.

Αυτό αναφέρει ο κ. Καστανίδης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία ερμηνεύει την ψήφο του και καθιστά σαφή τη θέση του ότι για μεν την κυβέρνηση δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, τονίζοντας πως αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

3-2 μεχρι στιγμής στις διαρροές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε