Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χαμός στη Βουλή για τα αγροτικά! Βενιζέλος: Ο Τσίπρας πήγαινε σε συνέδρια που χρηματοδοτούν διεθνείς κερδοσκόποι όπως ο Τζορτζ Σόρος

Χαμός στη Βουλή για τα αγροτικά! Βενιζέλος: Ο Τσίπρας πήγαινε σε συνέδρια που χρηματοδοτούν διεθνείς κερδοσκόποι όπως ο Τζορτζ Σόρος

– Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίξε την τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές
Σαμαράς σε αγρότες: Σύνταξη στα 62 και ρύθμιση των δανείων των αγροτών
– Προανήγγειλε ο πρωθυπουργός τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για τους αγρότες από το 2014
Τσίπρας σε Σαμαρά: Θέλουμε ξένους επενδυτές, δεν θέλουμε πειρατές

Άγριες κόντρες  εκτυλίχθηκαν στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποίησε το αγροτικό πρόβλημα ως πρόσχημα για να έρθει στη Βουλή και να πει τα ίδια γι’ αυτό και αφιέρωσε μόλις 2,5 λεπτά στο θέμα των αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει καμία αντιπρόταση, ότι υπόσχεται σε όλους τα πάντα και πως το κόμμα του υπονομεύει τις επενδύσεις λέγοντας χαρακτηριστικά “Πείτε μας μια επνένδυση που έχετε στηρίξει. Δεν υπάρχει καμία που να μη έχει υπονομεύσει το κόμμα σας. Τωρα ξαφνικά υποστηρίζετε μια επενδυση της Ντόιτσε Εόλια;”.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στη γερμανική εταιρεία Ντόιτσε Εόλια που έχει κάνει αίτημα έξι φορές για να επενδύσει στη χώρα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ύψους 14 εκ. ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτούτσε η Deutsche Bank και τελικά όλες τις φορές το αίτημά της απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά.  Μάλιστα ο κ. Τσίπρας κατέθεσε και σχετικό έγγραφο στη Βουλή της Deutsche Bank που επιβεβαίωνε αυτή τη χρηματοδότηση. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Αυτό στάθηκε αφορμή για τον κ. Βενιζέλο προκειμένου να εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν ξέρω πόσο είναι θεσμικά θεμτιό να έρχεται ο αρηχγός κόμματος και να μιλάει για συγκεκριμένη επενδυση. Ούτε πρέπει να πηγαίνει σε συνέδρια από κερδοσκόπους όπως ο κύριος Σόρος. Και φέρνετε στα πράκτικα μια επένδυση με υπογραφή Ανκερμαν που δεν είναι ο γνωστός αλλά ενας υπαλληλος με ίδιο επώνυμο”

Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος έδειξε το ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής λέγοντας “Γιατι φεύγουν οι επνδυτές… γιατι στηρίξατε τρομοκρατικά την επίθεση στις Σκουρίες… δεν είπτατε τίποτα. Και οι σιωπές είναι πιο αποκαλυπτικές”.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε προαναγγείλει μία σειρά μέτρων για τη στήριξη των αγροτών, αναφέροντας πως θα υπάρξει σχετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, ενώ ανέφερε πως οι αγρότες θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 62 τους χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Επίθεση στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της οδηγεί στην διάλυση της μεσαίας αγροτικής τάξης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά προβλήματα.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για κυβέρνηση που εκτελεί εντολές της Τρόικα με στόχο να σταματήσει η πρωτογενής αγροτική παραγωγή ενώ επέκρινε την απουσία του πρωθυπουργού από την ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι χώρο διαλόγου αποτελούν οι επίτροποι που ελέγχουν τα υπουργεία και όχι το Κοινοβούλιο.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι είπε ψέματα προεκλογικά από τα μπαλκόνια για να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού ενώ σήμερα δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για τους αγρότες που τον πίστεψαν. «Οι αγρότες άκουσαν ένα πρωθυπουργό να κάνει απλά μια αναφορά και τον σωματοφύλακά του να κάνει επίδειξη γνώσεων και να μιλά για πατριδογνωσία» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

«Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας, τροποποιήσεις μέτρων που δεν αποδίδουν και συμπληρώσεις με νέα μέτρα, με σκοπό να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία και να λειτουργήσουν αναπτυξιακές διαδικασίες. Το ίδιο λέμε και για τα αγροτικά θέματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στη Βουλή.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση «σε μια πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στη βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών».

Ο κ. Κουβέλης στήριξε τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης τονίζοντας ότι επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τα οξυμμένα προβλήματα των αγροτών στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

«Σ’ αυτήν την αίθουσα, δύο παραλλαγές ακούστηκαν: Λιτότητα με ανάπτυξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ή ανάπτυξη με λιτότητα που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε στην ομιλία της, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η κα Παπαρήγα, κατέθεσε στα Πρακτικά τα δεκαέξι αιτήματα του αγροτικού κόσμου: «Εμείς τα υποστηρίζουμε, παρά το γεγονός ότι έχουμε επίγνωση ότι, ακόμα και αν έκανε παραχωρήσεις η κυβέρνηση, απλώς θα μετατίθετο ο χρόνος θανάτου για ένα μεγάλο μέρος της φτωχής αγροτιάς» διευκρίνισε. Τα αιτήματα αυτά, «δεν είναι τίποτα επαναστατικά, αλλά αργός θάνατος, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει το βίαιο». Στη συλλογιστική της κας Παπαρήγα, οι ίδιοι οι νόμοι της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως συγκεκριμενοποιούνται σήμερα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εκείνοι που «φτωχοποιούν» τους αγρότες και εγκυμονούν τον μαρασμό του αγροτικού κόσμου, με εξαίρεση τους μεγαλοαγρότες και τους «θερμοκηπιάδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς στη Βουλή: H Philip Morris θα αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού για τα επόμενα τρία χρόνια

Τσίπρας: Η Deutsche Bank μάς έδινε 14 εκατ. ευρώ κι εσείς δώσατε άδειες στους κολλητούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε