Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χάνει και άλλο χρόνο η κυβέρνηση

– Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα μέτρα
– ‘Αγευστη σούπα τα όσα ακούστηκαν στην εισήγηση του πρωθυπουργού
– Εμφανής η ανετοιμότητα της κυβέρνησης – Απέκλεισε την αναδιάρθρωση
– ‘Ολες οι τελευταίες πληροφορίες και οι διαρροές από το υπουργικό

Η ανετοιμότητα ή ο φόβος της κυβέρνησης φάνηκαν σε όλο τους το μεγαλείο με το άκουσμα της εισήγησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Ενώ όλοι περιμεναν ν’ ακούσουν αν όχι όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για το πακέτο των 23 δισ, τελικά για λιγότερο από 20 λεπτά ακούγαμε έναν απολογισμό του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου  και ευχολόγια.

Ο κ. Παπανδρέου χάνοντας χρόνο (ή κερδίζοντας κατά την άποψή του) ανακοίνωσε οτι οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα ανα υπουργείο και διέψευσε εμμέσως την αναδιάρθρωση του χρέους λέγοντας οτι: “Το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε την χώρα.”

Kι ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και ενώ τα σενάρια για την αναδιάρθρωση ή μη του χρέους συνεχίζονται αμείωτα, κι ενώ οι αγορές εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας το μόνο που ανακοινώθηκε για το πρόγραμμα των μέτρων είναι ένας τίτλος.

Το μεσοπρόθεσμο πακέτο θα ονομάζεται Οδικός Χάρτης που όπως είπε στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:

– Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα

– Το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη

– Την ανάπτυξη

– Το αποτελεσμάτικό κοινωνικό κράτος

Ο Οδικός αυτός Χάρτης, δεν ξεκινάει από το μηδέν, είπε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για συνεχή επικαιροποίηση, αλλά και λογοδοσία για το πώς ασκείται η πολιτική στη χώρα μας.

Παρουσίασε ως επίτευγμα τη μείωση για το 2010 του ελλείμματος, την μεγαλύτερη που έχει γίνει – όπως είπε –  ποτέ από χώρα της Ε.Ε..

Αναφερόμενος εξάλλου στις αντιδράσεις που σημειώνονται τελευταία για την πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε πως η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, ειδικά σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία και κάλεσε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Σεβόμαστε κάθε άποψη, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα κάθε πολίτη αυτή τη δύσκολη συγκυρία αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού:

 

Ρυθμίσεις αυθαιρέτων και ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν 7 άξονες και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων (δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι εισοδηματική ή με κοινωνικές παροχές) αλλά και οι ρυθμίσεις αυθαιρέτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η χώρα βυθίζεται στο χάος

Λεπτό προς λεπτό: Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Η ώρα των ανακοινώσεων από τον Πρωθυπουργό – Ιδού η λίστα των νέων μέτρων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε