Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χάος στην Βουλή! Σκοτώθηκαν Τσίπρας – Μητσοτάκης: “Δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις μου στο Politico” – “Είσαι ανιστόρητος”

Χάος στην Βουλή! Σκοτώθηκαν Τσίπρας – Μητσοτάκης: “Δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις μου στο Politico” – “Είσαι ανιστόρητος”

– Σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή – Χάος και κόντρες για την υπόθεση Noor1 και την τρομοκρατία
– Μητσοτάκης: “Δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις μου στην Politico”
– Τσίπρας σε Μητσοτάκης: “Είναι ντροπή για να χαιδέψεις τα αυτιά της ακροδεξίας να εμφανίζεσαι ως αντιστόριτος”
– Γεννηματά: “Δεν μπορούμε να συνενοηθούμε ούτε για την τρομοκρατία

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ξεκίνησε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και παρόλο που το θέμα συζήτησης ήταν η οικονομία, τελικά οι αρχηγοί των κομμάτων μίλησαν… για όλα, με τις μεγαλύτερες στιγμές έντασης (οι οποίες ήταν πολλές) να μην έχουν ως θέμα την οικονομία. Τρομοκρατία, βία και… Εξάρχεια ήταν τα θέματα εξαιτίας των οποίων Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με τα αίματα να… ανάβουν για τα καλά!

Οι κόντρες, πάντως, δεν περιορίστηκαν μεταξύ στον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού η κόντρα Καμμένοτυ – Βορίδη συγκέντρωσε επίσης τα βλέματα.

Οι… εντός θέματος πρωτολογίες

Έχουμε συμφωνία και κατά γενική ομολογία έχουμε καλή συμφωνία“, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής και όχι η κυβέρνηση, που πέτυχε τη συμφωνία και έκλεισε η αξιολόγηση”, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός για να συνεχίσει: “Η σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και επανέρχεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία”.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό στην πρωτολογία του: «Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια κ. Τσίπρα, το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει».

Ο αρχηγός της ΝΔ είπε ακόμη στον Αλέξη Τσίπρα πως “χάνεις από την πραγματικότητα 5-0”, ενώ από το βήμα της Βουλής έθεσε τρία κύρια ζητήματα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωτολογία του

Δευτερολογίες και… χαμός!

Στη συνομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη αναφέρθηκε και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για αυτή την επικοινωνία και είπε με έμφαση ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό. «Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για την οικονομία υπενθύμισε συνέντευξη του πρωθυπουργού κατά την οποία ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία δεν θα δεχόταν.

«Αιδώς Αργείοι κ. Τσίπρα με την υποκρισία πια. Αυτά λέγατε πριν 5 μήνες και τα δεχτήκατε όλα. Εσείς υπογράψατε το 4ο μνημόνιο. Όλοι εσείς που σας υπερασπίστηκε ο κ. Τσίπρας επειδή είπα ότι τα κάνετε όλα για την καρέκλα. Δεν θα πάρω τίποτα πίσω από όλα αυτά. Δεν βρέθηκε ένας να πει “δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έλεγα και να παραιτηθεί”. Ούτε ένας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ξέχασε τον στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θεωρεί καλή τη διαπραγμάτευση που έγινε το α’ εξάμηνο του 2015 και ζήτησε εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Politico ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω.

«Η τρομοκρατία -θα το επαναλάβω άλλη μια φορά, η τρομοκρατία, όχι η βία- με μία εξαίρεση, την τραγική δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς. Είτε σας αρέσει είτε όχι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Σε εμένα θα πείτε ντροπή μου; Εσείς δεν ντρέπεστε λίγο; Έχετε αντιληφθεί σε ποιον μιλάτε; Μιλάτε σε κάποιον που έχει θρηνήσει θύματα». Στο τέλος της ομιλίας του απάντησε σε μία ακόμη αναφορά του πρωθυπουργού. «Τρίτη φορά κάνατε αυτή την αναφορά. Δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος. Εργάστηκα 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στην Εθνική, και στο εξωτερικό. Εσείς κ. Τσίπρα που έχετε δουλέψει; Ποιος είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα και ποιος όχι;

Μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πριν κατέβει από το βήμα αναφέρθηκε και σε μία φράση του Κάρλ Μαρξ. «Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Καλά θα κάνετε να τον ακούσετε. Το άθλιο εκλογικό αποτέλεσμα αφορά εσάς. Η χωρίς τέλος αθλιότητα αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τη δημοκρατία, το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Η μονή σας υπηρεσία στον τόπο είναι να δώσετε επιτέλους το λόγο στο λαό. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προκαλέσατε μια συζητηση για την οικονομία και περίμενα να έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικά αλλά η ένδεια των επιχειρημάτων σας για την οικονομία σας οδήγησε σε αυτά τα 15 λεπτά, ανέφερε ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Αναφερόμενος στα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι «κάνουμε τους εταίρους μας συνεταίρους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

«Αυτό το οποίο διασφαλίστηκε στην απόφαση, ήταν πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στο 2%. Εσείς υπογράφατε τεσσάρια», συνέχισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το σύμφωνο σταθερότητας τα πλεονάσματα έπρεπε να είναι στο 6%. «Είπατε κ. Μητσοτάκη, ότι χάσαμε πέντε- μηδέν αλλά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η περίοδος που κυβερνήσατε και η περίοδος που κυβερνάμε θα κριθεί κυρίως από το κοινωνικό πεδίο: Πόση ανεργία δημιουργήσατε εσείς και πόσες θέσεις εργασίες εμείς. Πόσες κοινωνικές πληγές ανοίξατε και πόσες θα κλείσουμε εμείς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ για την έρευνα, επισήμανε πως «αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα κατά 16%»

«Μιλήσατε για θεσμική χυδαιότητα της κυβέρνησης. Θεσμική χυδαιότητα δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμα και σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, [είναι] να μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή και λίστες προσφέροντας αμνησία και θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τα κόμματά σας για να λιβανίζουν την πολιτική σας», συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens που κατέληγαν στα ταμεία των χρεοκοπημένων κομμάτων σας, είναι επί χρόνια να διασφαλίζεις να νοσηλεύονται στο Ερρίκος Ντυνάν συγγενικά σου πρόσωπα, να λαμβάνουν αργομισθίες φίλοι και γνωστοί, να αξιοποιείς τη θέση σου στην πολιτική για να παίρνεις δάνεια δανεικά και αγύριστα, να μετατρέπεις το κόμμα στου σε βραχίονα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Politico, με την οποία «ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την Αριστερά». Απαντώντας στην κατηγορία του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνουν όλα για την καρέκλα τους», είπε χαρακτηριστικά, πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» και προσέθεσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν για να είναι βουλευτές. Δεν είναι ανεπάγγελτοι και δεν θα χαθούν, αλίμονο σε κάποιους άλλους που χωρίς την καρέκλα δεν θα ήταν τίποτε».

«Θα είστε κ. Μητσοτάκη, ο πρώτος αρχηγός της αντιπολίτευσης στην ιστορία που θα ζητάτε επί τέσσερα χρόνια εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ στις επικλήσεις του προέδρου της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις παρατήρησε ότι «πανηγυρίζετε με τις δημοσκοπήσεις», αλλά «στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι αλλά ο ελληνικός λαός και όταν έρθει η ώρα θα συγκρίνει πεπραγμένα και προτάσεις: Ποιοι θέλουν την κοινωνία ψηλά και ποιοι έχουν στόχο να την κρατήσουν χαμηλά στη λάσπη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό την εξής φράση: «Η Χρυσή Αυγή κ.Τσίπρα είναι μια αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά όντως έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Καλύπτεστε;»

«Αποτέλεσμα της πολιτικής σας είναι η φτωχοποίηση της κοινωνίας. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κύκλος σας έκλεισε, γι’ αυτό όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο το καλύτερο και για σας και για τη χώρα. Εδώ που φέρατε τα πράγματα, η λύση περνά μέσα από εκλογές, τη λύση πρέπει να τη δώσει ο ελληνικός λαός με νέα ετυμηγορία», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, κατά τη δευτερολογία της στην προ ημερησίας συζήτηση για την Οικονομία.

«Στην πρωτολογία μου μίλησα για την πολιτική σας κατάντια. Αμέσως μετά εμφανίστηκε ο συγκυβερνήτης σας και το επιβεβαίωσε. Να τη χαίρεστε αυτή τη συγκυβέρνηση. Να χαίρεστε το ύφος και το ήθος σας σε σχέση με τους πολιτικούς σας αντιπάλους και τους προκατόχους σας. Λυπάμαι για αυτό τον κατήφορο», ανέφερε η κ. Γεννηματά σχετικά με την αναφορά του Πάνου Καμμένου στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συζήτηση για την τρομοκρατία και τη βία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δείχνουμε ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε και για τη τρομοκρατία», είπε και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται μόνο από την άκρα Αριστερά. Υπάρχει η ΧΑ, υπάρχει ο φασισμός, υπάρχει η ακροδεξιά και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Με αφορμή τις δηλώσεις παραγόντων των θεσμών για «λίγα ακόμη μέτρα το φθινόπωρο», η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό: «Γιατί δεν μας λέτε σε τι έχετε δεσμευτεί;» είπε, ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι η ανεργία δεν λύνεται με οκτάμηνες συμβάσεις οι οποίες , όπως είπε, «εξυπηρετούν τις πελατειακές σας σχέσεις». Απάντηση έδωσε και στην ικανοποίηση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για την απόφαση του Εurogroup για το χρέος, τονίζοντας ότι ήταν επανάληψη της απόφασης του 2012. «Πρόκειται για αστοιχείωτη αναφορά, που λέτε και εσείς. Γιατί αν δεν διαστρεβλώνετε πάλι την αλήθεια, σημαίνει ότι δεν έχετε διαβάσει την απόφαση.

Η απόφαση μιλά για απόλυτα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμόζονταν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος το 2014. Μας είπατε ακόμα ότι θα στηρίξουν οι εταίροι μετά το 2018 για να βγούμε στις αγορές. Πράγματι το αναφέρει η απόφαση. Εκείνο όμως που δεν μας είπατε, όμως, είναι ότι πρόκειται για ακριβή αντιγραφή της απόφασης του Eurogroup του 2012 που προέβλεπε το ίδιο για το 2014. Δυόμισι χρόνια χαμένα με αποκλειστική δική σας ευθύνη κ. Τσίπρα», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

“Μαθήματα” ιστορίας

Στα ύψη ανέβηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την αναφορά του προέδρου τηςν ΝΔ στο Politico σχετικά με τη βία της Αριστεράς.

Ο πρωθυπουργός παρενέβη δύο φορές μετά τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη εγκαλώντας τον ότι ενώ είχε την ευκαιρία να διορθώσει ένα «ιστορικό ατόπημα που διέπραξε», επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου, όπως είπε. «Είναι ντροπή, προκειμένου να χαϊδέψετε τα αυτιά της ακροδεξιάς και της ΧΑ, να εμφανίζεστε στο Κοινοβούλιο ως ανιστόρητος», είπε και του ζήτησε να ανακαλέσει και να προσδιορίσει τη θέση του απέναντι στην ιστορία του τόπου, χαρακτηρίζοντας «ανισοβαρή, άδικη και ανιστόρητη» την τοποθέτηση που μόλις είχε κάνει.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτός ο τόπος έχει νωπή ιστορία και μνήμη και ότι ο λαός θυμάται πόθεν προέκυψε η βία και η τρομοκρατία και μέσα από ποιο κλίμα προέκυψε η πιο ακραία μορφή τρομοκρατίας που είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και η δικτατορία. Γνωρίζει ο λαός, τόνισε, από πού προέρχεται ιστορικά η τρομοκρατία και η βία, για να προσθέσει ότι μετά βέβαια υπήρξε και από την άκρα αριστερά «και αναφέρεστε φαντάζομαι στη 17Ν». Όμως, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ ως αρχηγός μια ιστορικής παράταξης που πράγματι συνέβαλε σε αυτή την κοινή υπόθεση που λέγεται “εθνική συμφιλίωση” και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα αριστερά;». «Δεν υπήρξε κ. Μητσοτάκη σ’ αυτόν τον τόπο για σας η δολοφονία του Λαμπράκη, η υπόθεση “Καρφίτσα”, η δολοφονία του Πέτρουλα, η δολοφονία του Τεμπονέρα, δεν υπήρξε η ακραία μορφή βίας από την πλευρά της άκρας δεξιάς;», είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε εκ νέου ότι στην προσπάθεια του «να χρυσώσει το χάπι, επιμένει σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν θέλει να αναγνωρίσει και δεν πρόκειται να το κάνει, ως αριστερή ιδεολογία, οποιονδήποτε που αφαιρεί την ύψιστη ελευθερία που είναι η ανθρώπινη ζωή. Τόνισε παράλληλα ότι ούτε και πρόκειται να αποδεχτεί ο ίδιος -ούτε κανείς απ’ όλους που κουβαλούν μια ιστορία στην πλάτη τους, ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους στα ξερονήσια για τα πιστεύω τους, ποτέ υψώνοντας το πιστόλι απέναντι σε απροστάτευτους ανθρώπους, αλλά δίνοντας μάχη για τη ζωή τους- «αυτό που με προτρέπετε να κάνω: Να αποδεχτώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα ρίζα και μήτρα την αριστερά».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σύμφωνα με το Politico η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν πως «η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, εάν άλλα είπε και άλλα δημοσιεύτηκαν, να το διευκρινίσει. «Αυτή είναι μια ανιστόρητη προσέγγιση τόσο για σας που προέρχεστε πράγματι από μια οικογένεια που είχε θύμα και γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνει μια ανοικτόμυαλη προσέγγιση», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Είναι δυνατόν να παραγράφετε το γεγονός ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την πλευρά της ακροδεξιάς;».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει τι είναι για τη ΝΔ η Χρυσή Αυγή. «Εμείς λέμε ότι πέρα από πολιτικό κόμμα, είναι η ίδια ή οι παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση και το λέμε ανοικτά στον λαό. Εσείς θα συμφωνήσετε με αυτό; Εάν λοιπόν κι εσείς το λέτε, τότε και στη συνέντευξή σας και εδώ διαπράξατε ατόπημα».

Καμμένος: “Παιχνιδάκια όχι με μένα”

«Οι νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ είναι αναρτημένες στο κανάλι του φίλου του, του κ. Αλαφούζου, στον ΣΚΑΪ, έχουν παιχθεί στην εκπομπή “Δίκη” του κ. Θωμαϊδη. Και άλλη μια λεπτομέρεια: Το 2014 που ο επικεφαλής της ΕΥΠ ήταν διορισμένος από εσάς κ. Μητσοτάκη, από την δική σας κυβέρνηση. Ψάξτε λοιπόν να βρείτε τις νόμιμες υποκλοπές, μπείτε στον ΣΚΑΙ, ρωτήστε τον κ. Αλαφούζο ο οποίος θα σας δώσει εύκολα διευκρινίσεις για το πού θα βρείτε τις νόμιμες υποκλοπές που συμπεριλαμβάνουν βουλευτές της ΝΔ», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην Βουλή, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αναφερθήκατε κ. Μητσοτάκη, προηγουμένως, σε εμένα λέγοντάς μου για τις εγκληματικές ομάδες και με ρωτήσατε ποιες είναι αυτές», συνέχισε ο κ. Καμμένος, λέγοντας αμέσως μετά: «Να σας θυμίσω μια εγκληματική ομάδα; Την Energa η οποία έκλεψε 240 εκατ. από τα δημόσια ταμεία και έδωσε εντολή δολοφονίας έντιμου κρατικού λειτουργού. Ξέρετε με ποιον δικηγόρο εμφανίστηκε; Με τον κ. Βορίδη “που κάνει μόνο αστικά”. Ψάξτε, λοιπόν, στους δικούς σας κόλπους κ. Μητσοτάκη να βρείτε ποιοι είναι εκείνοι που μιλάνε… Γελάτε; Ήταν η εποχή που ο κ. Ψυχάρης έκανε τα e-mail και ζητούσε την αποφυλάκιση, να μεριμνήσει ο υπουργός…».

«Τέτοιου είδους συναλλαγές εγώ δεν είχα κ. Μητσοτάκη. Η μόνη συναλλαγή που είχα ήταν αυτή που περιέγραψα επισήμως δια του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας», είπε ο κ. Καμμένος. «Λοιπόν, παιχνιδάκια με άλλους, όχι με μένα. Αυτά να τα θυμάστε. Ούτε με τον Μαμανέα, αν θέλετε να θυμηθούμε την παλιότερη υπόθεση, ούτε με τον Ηρακλή Σηφακάκη, και πώς γίνονταν οι δουλειές τότε που στείλατε κατηγορούμενο τον Γρυλλάκη».

Απευθυνόμενος πάντα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος είπε «λέτε ότι δεν συναντήσατε ποτέ τον κ. Μαρινάκη. 14-15 του μηνός μπήκε η Οικονομική Αστυνομία στο γραφείο του, 16 του μηνός έτρωγε με την αδελφή σας και την κόρη της, στον Πειραιά, όπως έχω πει από την προηγούμενή μου ομιλία, πριν ακριβώς αρχίσουν οι επιθέσεις από τα μέσα που διαθέτει».

«Μην αμφισβητείτε λοιπόν τέτοιου είδους συναντήσεις, οργανωθήκατε, συνομιλήσατε και χτυπήσατε. Εδώ είμαστε…», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε