Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Δε θα αφήσουμε τους λίγους να μας κρατήσουν στο παρελθόν

Χατζηδάκης: Δε θα αφήσουμε τους λίγους να μας κρατήσουν στο παρελθόν

Η αγορά αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης και στην πρόταση για λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για κάποιους που φοβούνται το νέο, συχνά χωρίς κανένα λόγο.

«Η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά δεν θα επιτρέψει σε όσους φοβούνται το καινούργιο, συχνά χωρίς κανένα λόγο, να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στην πρόταση για τον νέο αγορανομικό νόμο.

«Επιδιώκουμε να κάνουμε την αγορά πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή, πιο φιλική στους καταναλωτές. Γίνεται μια τομή με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία. Δίνουμε τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να δουλέψουν περισσότερο και στις μικρότερες ακόμα πιο πολύ. Δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές, Έλληνες και τουρίστες, να κάνουν ελεύθερα τις αγορές τους», τόνισε ο υπουργός.

Μιλώντας στο 12ο Διεθνές Venture Capital & Private Equity Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι ξεκινούν άμεσα οι εκταμιεύσεις δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Όπως είπε, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις μεταξύ ΕΤΕπ και τραπεζών και αναμένεται να υπογραφούν κι άλλες μέσα στην εβδομάδα.
Μαζί με την απεμπλοκή των κονδυλίων της ΕΤΕπ, στα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας περιλαμβάνονται επίσης η απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, η αποδέσμευση των κεφαλαίων του ΕΤΕΑΝ, η εφαρμογή δράσεων για την ενίσχυση των εξαγωγών, ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι λέει η αγορά για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Έτσι λειτουργούν τα καταστήματα στην Ευρώπη

Ανοιχτά κάθε Κυριακή του χρόνου τα “μικρά” καταστήματα – Γιατί αντιδρά η αγορά

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε