Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χλιαρή αντιπολίτευση από τον Σαμαρά “βλέπει” ο Π.Δούκας – Τι είπε για τις επιστολές

Χλιαρή αντιπολίτευση από τον Σαμαρά “βλέπει” ο Π.Δούκας – Τι είπε για τις επιστολές

Διευκρινήσεις για τις προειδοποιητικές επιστολές σχετικά με το χρέος που είχε στείλει στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, το Δεκέμβριο του 2008 και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας (από το “Βήμα της Κυριακής”), έδωσε ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά διέβλεπε ότι ο δανεισμός της χώρας θα ήταν δυσκολότερος και πρόσθεσε «ο δανεισμός θα ήταν πολύ υψηλότερος από αυτόν που θα χρειαζόταν με βάση το έλλειμμα, το οποίο προβλεπόταν ότι θα υπάρξει για το 2008 και το 2009. Έλεγα, λοιπόν, ότι θα έχουμε πρόβλημα με την αγορά. Είπα ότι χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα επειγόντως, για να αναστραφεί αυτό το οποίο έβλεπα να έρχεται».

Πρόσθεσε πως «κανείς δεν είχε προβλέψει πόσο άγριο θα ήταν εκείνο το τσουνάμι» και γι αυτό «είχαμε καταφέρει τότε να δανειστούμε για 20, 30 και 50 χρόνια», ενώ επέκρινε και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε στη συνέχεια, καταλογίζοντάς της λάθη και καθυστερήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Συνόδου των Βρυξελλών, ο πρώην υφυπουργός είπε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη και σημείωσε: «Δεν είναι το 100%, που θα ήθελε κανείς, αλλά είναι αρκετό αυτό που έγινε».

Πρότεινε, πάντως, να ζητήσει η κυβέρνηση μεγαλύτερη μείωση του χρέους, λέγοντας επίσης ότι «η έμφαση της κυβέρνησης πρέπει να είναι και στα μεταρρυθμιστικά μέτρα, αλλά και οπωσδήποτε στο θέμα της απόσυρσης χρέους».

Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση της ΝΔ ο κ. Δούκας είπε πως θεωρεί ότι «ο Α. Σαμαράς κρατάει συνετή στάση, δείχνει τη διαφωνία του και μπορεί να μην υπογράφει, αλλά δεν προσπαθεί να βουλιάξει και την κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πρόεδρε βουλιάζουμε”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε