Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Χολωμένος ο Παμπούκης για το Ελληνικό – Ποιός είναι ο προγραμματισμός

Χολωμένος ο Παμπούκης για το Ελληνικό – Ποιός είναι ο προγραμματισμός

Το σχέδιο αυτό αναμένεται τελικά να παρουσιαστεί εντός του Μαϊου, ενώ διευκρνίζεται ότι ο Ισπανός αρχιτέκτοντας και πολεόδομος θα προτείνει τον χωροταξικό σχεδιασμό της επένδυσης.

Χολωμένος είναι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του θεωρούν ότι τέτοιους είδους δημοσίευματα εκπορεύονται από ανταγωνιστικά συμφέροντα αλλά και από ορισμένους που επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικόνα χώρας που δεν είναι σοβαρή, αλλά και σκιές αδιαφάνειας στην επένδυση αυτή και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την εταιρεία του Κατάρ που ενδιαφέρεται από την πρώτη στιγμή για το έργο, το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί και 2 ξένα funds που ενδιαφέρονται επίσης για το ίδιο έργο, και η κινητικότητα που παρατηρείται από τα ανταγωνστικά συμφέροντα σύμφωνα με κύκλους του υπουργού αποδίδεται στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η παρουσίαση του σχεδίου Αθεμπίγιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Με άλλα λόγια ο Αθεμπίγιο θα σχεδιάσει και το Κατάρ θα βάλει τα λεφτά. Η τελική όμως απόφαση θα ληφθεί συλλογικά από την κυβέρνηση μετά από συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) στην οποία μετέχουν 7-8 υπουργοί, θα ακολουθήσει διαβούλευση σε κοινωνικό και τεχνικό επίπεδο και τέλος η Βουλή θα εγκρίνει οριστικά την επένδυση ή όχι.

Πάντως με αφορμή το Ελληνικό και το μέλλον των επενδύσεων στη χώρα μας υπάρχει έντονος προβληματισμός στο κυβερνών κόμμα και γι’ αυτό το λόγο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ των υπουργείων προκειμένου να “τρέξουν” με ταχυτέρους ρυθμούς τα μικρομεσαία έργα στην Περιφέρεια.

Μάλιστα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Χάρη Παμπούκη, τα κομματικά στελέχη και βουλευτές απαίτησαν:

1. Την ένταξη όλων των επενδύσεων, ανεξαρτήτως ποσού, στη διαδικασία φαστ-τρακ

2. Το “κούρεμα” των γραφειοκρατικών εμποδίων που προέρχονται κυρίως από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Ο κ. Καρχιμάκης να σημειωθεί ότι έχει ήδη ολοκληρώσει τις κομματικές διαδικασίες σχετικά με τις επενδύσεις στην Κρήτη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία, και την επόμενη εβδομάδα θα καλέσει στη Ιπποκράτους τους υπουργούς Επικρατείας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και την γ.γ. Πολιτισμού προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις όσον αφορά τις επενδύσεις στη Κρήτη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε