Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χωρίς συνοχή και πάλι η κυβέρνηση! Διαφωνούν Σκουρλέτης και Παπαγεωργίου για το ΔΝΤ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανασχηματισμός ήταν και πάει! Αν νομίζατε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε τη συνοχή που δεν είχε το προηγούμενο για να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Αυτή τη φορά, εμφανίζεται διχογνωμία (ή διγλωσσία, διαλέγετε και παίρνετε) μεταξύ κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών και τον ρόλο που πρέπει να παίξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με δηλώσεις του τονίζει ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς το ΔΝΤ, την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ξεκαθαρίζει στο πρακτορείο Bloomberg ότι η ελληνική κυβέρνηση “θέλει το ΔΝΤ εντός προγράμματος”.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα «φαίνεται πως προϋποθέτει την υιοθέτηση τέτοιων θέσεων που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, και ιδιαίτερα του κόσμου της εργασίας». Η απορία που μένει από τις αντικρουόμενες δηλώσεις των δύο υπουργών, είναι αν όντως ο Πάνος Σκουρλέτης συνεχίζει να διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και να βάζει την δική του πλατφόρμα ή αν πρόκειται για μια τακτική “και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε