Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Χωρισμένη στα δύο η ΔΗΜΑΡ – Ποιοι θέλουν να μπει στην κυβέρνηση και ποιοι όχι

Χωρισμένη στα δύο η ΔΗΜΑΡ – Ποιοι θέλουν να μπει στην κυβέρνηση και ποιοι όχι

Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή η συζήτηση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ περιστρέφεται γύρω από ένα “σύνδρομο” που προέκυψε τους τελευταίους μήνες στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Δεν είναι άλλο από το… “σύνδρομο του ΛΑΟΣ”. Δηλαδή πολλοί αντιμετωπίζουν με τρόμο το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση λόγω της φθοράς που μπορεί να επιφέρει στο κόμμα, όπως στην περίπτωση του ΛΑΟΣ.

Το άλλο στρατόπεδο λέει πως αντιθέτως η αντοχή του κόμματος σε αυτές τις εκλογές και η διατήρηση των ποσοστών του οφείλεται μόνο και μόνο στο γεγονός ότι ο λαός επέλεξε τη ΔΗΜΑΡ στη λογική της λύσης για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Με αυτή, τη δεύτερη λογική, συμφωνεί ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, αλλά και άλλα στελέχη, κυρίως μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που συμπληρώνουν ότι στη λογική της κυβερνώσας αριστεράς το κόμμα έκανε κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα το “δώστε μας τη δύναμη” ώστε το κόμμα να αποτελέσει μέρος της λύσης και όχι ενός ακόμη αδιεξόδου.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν στελέχη, μέλη της Κεντρικής Ετροπής κυρίως αλλά και βουλευτές όπως η κυρία Ρεπούση (γνωστή στο πανελλήνιο από την περιβόητη περιγραφή για το “συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης” στο βιβλίο της ιστορίας) που δεν θέλουν το κόμμα “να λερώσει τα χέρια του” συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση η οποία εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική.

Οι κύριοι Στέφανος Μπαγεώργος, Γεράσιμος Ζορκάδης, Σάκης Παπαθανασίου και Ανδρέας Νεφελούδης, όλοι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ στον αντίποδα κινήθηκε ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης.

Παράλληλα και ενώ δεν φαίνεται να τίθεται, τουλάχιστον ανοιχτά, θέμα Πρωθυπουργού στο νέο κυβερνητικό σχήμα, εξαιρείται δηλαδή από τη φράση “φερέγγυα πρόσωπα” ο Αντώνης Σαμαράς, δεν λείπουν και τα “βέτο”.
Όπως αυτό που έβαλε ο Οδυσσέας Βουδούρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα:
“Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έχει υπογράψει ότι εάν Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση κατά την άποψή μου δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες ήταν εξαρχής εναντίον του δεύτερου μνημονίου”

Όλα αυτά συνυπολογίζονται αυτή τη στιγμή και ενώ ήδη τίθεται ένα ακόμη ερώτημα, αυτό όχι από το εσωτερικό του κόμματος, εάν δηλαδή η ΔΗΜΑΡ θα πάρει την ευθύνη για ένα ακόμη ναυάγιο που πιθανότατα οδηγήσει εκ νέου σε εκλογές.

Το ερώτημα πέφτει στο τραπέζι πιεστικά και απ’ τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Διαβάστε επίσης:
Κυβέρνηση ως το βραδυ – Σαμαράς – Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει – Και ο Βενιζέλος πιέζει τον Κουβέλη

Σκληρή κόντρα στο ΠΑΣΟΚ – Υπουργοί θέλουν να γίνουν Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος

Πολιτική Τα τρία πρώτα βήματα της κυβέρνησης – Πως θα “ανασάνει” η Ελλάδα από το μνημόνιο

Οι δυο ημερομηνίες που κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε