Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χουλιαράκης: “Μείωση φόρων και περικοπές δαπανών σε βάθος διετίας”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Tα μέτρα είναι λιγότερα αυτά που παίρνουμε από αυτά που ψηφίσθηκαν τον Αύγουστο. Εάν υπάρχει έστω και ένα μέτρο παραπάνω όποιος το υποστηρίζει να μας το αποδείξει”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας στις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης για το Πολυνομοσχέδιο.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης τόνισε για τις αυξήσεις στην φορολογία πως «ο στόχος που βάζουμε και πετύχαμε για το μείγμα των μέτρων ήταν ένα παίρνουμε λίγα από πολλούς από ότι πολλά από λίγους». Προανήγγειλε ακόμη ότι σύντομα θα ξεκινήσει η προσπάθεια περικοπών δημοσιονομικών δαπανών με τρόπο σταδιακό σε βάθος ενός ή δύο χρόνων και όχι οριζόντια με αποτέλεσμα να μπορούν να μειωθούν οι φόροι.

Αναφορικά με τον μηχανισμό – κόφτη προέβλεψε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί καθώς από το 2015 υπάρχει υπέρβαση του πλεονάσματος 1,2 δις του ΑΕΠ ωστόσο είπε πως εάν δεν επιτευχθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης ο μηχανισμός προβλέπει κανόνα διαφυγής, προσαρμογή δηλαδή των στόχο ώστε να μην παγιδευτούμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε