Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χριστοδουλοπούλου: Να μην κλείσει η αξιολόγηση αν είναι να φέρει και άλλα δεινά!

Χριστοδουλοπούλου: Να μην κλείσει η αξιολόγηση αν είναι να φέρει και άλλα δεινά!

Μπορεί σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Αλέξης Τσίπρας να φέρεται να δηλώνει ότι κανείς δεν είναι πιο αριστερός από εκείνον όσον αφορά στις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τις υποχωρήσεις στην διαπραγμάτευση, όμως πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν την θέση τους από έναν ενδεχόμενο συμβιβασμό.

Σήμερα, ήταν η σειρά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία δήλωσε ότι δεν πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση που θα φέρνει τόσα δεινά στην κοινωνία.

Μιλώντας στον Real fm 97.8 η κυρία Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε: «Όπως την ακούμε τη συμφωνία με όλα αυτά τα αρνητικά, νομίζω ότι και το έχω πει με κάθε τρόπο ότι μία συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες δεν πρέπει να την κλείσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι τη δούμε τη συμφωνία ως ένα σύνολο. Οι εναλλακτικές είναι περιορισμένες. Υπάρχει ένας αρνητικός πολιτικός και κοινωνικός συσχετισμός».

Ερωτηθείσα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σε περίπτωση που η θέση του συνόλου είναι να μην κλείσει η αξιολόγηση, η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε: «Το επόμενο βήμα έχει πάντα να κάνει με τον χρόνο, έχουμε να πληρώσουμε κάποιες υποχρεώσεις. Οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, τα μέτρα που προτείνουν ξέρουμε όλοι ότι είναι υφεσιακά, ενδιαφέρονται πως θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Άρα καίγονται για αυτό. Μπορεί να έρθει ένα σκηνικό 2015 από μόνο του, εάν ο χρόνος περνάει».

Είπε ακόμα: «Δεν θα στερήσουμε συντάξεις και μισθούς για να πληρώσουμε τους δανειστές. Είμαστε σε ένα αδιέξοδο. Δεν είναι η απάντηση να υπογράψουμε στο αδιέξοδο. Να αναζητήσουμε υπερβάσεις. Η υπέρβαση διαμορφώνεται με βάση τον συσχετισμό, δεν μπορώ να σας πω εγώ αυτήν τη στιγμή πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα στους επόμενους δύο μήνες».

Και στο ερώτημα αν οι υπερβάσεις μπορεί να είναι εκλογές ή δημοψήφισμα το καλοκαίρι η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε: «Αυτό δεν μπορώ να το αποκλείσω ούτε να το προτείνω. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης και της ατζέντας. Εμείς έχουμε επικεντρώσει τις δυνάμεις μας αυτήν τη στιγμή στο να κλείσει η συμφωνία με τους καλύτερους όρους για την κοινωνία, όλα τα άλλα δεν μας απασχολούν αυτήν τη στιγμή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε