Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Έντονο παρασκήνιο με την ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πολιτικός πολιτισμός στο απόγειό του ή κάποιος συμβιβασμός των δύο πλευρών; Η ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Κουκούτση μετρά ήδη περισσότερες από 24 ώρες κι όμως η πάντα λαλίστατη οργάνωση, τηρεί “σιγή ασυρμάτου” σχετικά με το γεγονός.

Ούτε επίσημη κομματική ανακοίνωση, ούτε κάποιο κείμενο στον ιστότοπό της, ούτε καν απλή αναφορά της είδησης στα πολυάριθμα μέσα που ελέγχει ή επηρεάζει, η οργάνωση. Μάλιστα, παρότι ο βουλευτής Μεσσηνίας, στις δηλώσεις του μετά την ανεξαρτητοποίηση δήλωσε πως δεν θα παραδώσει την έδρα, συσχετίζοντάς τη μάλιστα με την δίκη της Χρυσής Αυγής, η νεοναζιστική οργάνωση, δεν έχει μπει στη διαδικασία να απαιτήσει την έδρα, όπως δηλαδή συμβαίνει με κάθε κόμμα και κάθε βουλευτή που αποχωρεί χωρίς να παραδώσει την έδρα!

Η μόνη ενέργεια της οργάνωσης, ήταν να τον αφαιρέσει από τους βουλευτές της, στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Γιατί δεν ζητήθηκε παραίτηση;

Όπως είναι γνωστό από τις αποκαλύψεις που κατά καιρούς έχουν γίνει για τη δομή της Χρυσής Αυγής, οι υποψήφιοι βουλευτές της, υπογράφουν μαζί με την κατάθεση της υποψηφιότητάς τους και μια δήλωση “εν λευκώ παραίτησης”. Δήλωση που επιτρέπει στον αρχηγό της οργάνωσης, να έχει τον απόλυτο έλεγχο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Δήλωση που θα ήταν λογικό να επικαλεστεί από την πρώτη στιγμή της ανεξαρτητοποίησης ο Νίκος Μιχαλολιάκος και παρόλα αυτά δεν έχει κάνει.

Παράξενη όμως δεν είναι μόνο η στάση της Χρυσής Αυγής, αλλά και του ίδιου του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή. Ο Δημήτρης Κουκούτσης, ήταν από εκείνους που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια εξευτελισμού και απαξίωσης των πρώην Χρυσαυγιτών Μπούκουρα και Αλεξόπουλου, όταν εκείνοι ανεξαρτητοποιήθηκαν. Συμμετείχε στο “σόου” με τα χαρτονομίσματα που κουνούσαν οι Χρυσαυγίτες μέσα στην Ολομέλεια, υπονοώντας πως χρηματίστηκαν για να αποχωρήσουν, ενώ συχνά πυκνά μιλούσε σε εκδηλώσεις της οργάνωσης εξηγώντας τις συγκεκριμένες περιπτώσεις με την φράση “Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη”. Δύο χρόνια αργότερα βρίσκεται ο ίδιος στην θέση του αποχωρήσαντος…

Η αιτία της αποχώρησης

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουκούτση, η αιτία της ανεξαρτητοποίησής του, είναι μεταξύ άλλων πως “στο κίνημα παρείσφρυσαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές,γυρολόγοι της πολιτικής,παλαιάς κοπής κομματάρχες απομεινάρια του πάλαι ποτέ “κατεστημένου” οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος.”

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, έχει όμως στο πρόσφατο παρελθόν, κατηγορηθεί για τους ίδιους λόγους από την οργάνωση Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής. Όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “Ελευθερία” της 10ης του Σεπτέμβρη του 2015: “Σοβαρή εσωκομματική κρίση ξέσπασε στη Χρυσή Αυγή της Καλαμάτας, καθώς παραιτήθηκαν 4 από τα 5 μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, τα μέλη αυτά διαφώνησαν με το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στο νομό. Αντιδρούν κυρίως στην απόφαση της ηγεσίας της Χ.Α. να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία το Δημήτρη Κουκούτση, ενώ στρέφονται και κατά άλλων υποψηφίων, των Γιώργου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη Αδαμόπουλου και Γιάννη Ζαφειρόπουλου, αναφέροντας ότι μέχρι πρόσφατα ήταν στελέχη της Ν.Δ.”.

Εμπλοκή και στη δίκη;

Ο Δημήτρης Κουκούτσης, εκπροσωπείται στη δίκη από τον ανιψιό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και γιο του Τάκη Μιχαλόλια, δικηγόρο Γιώργο Μιχαλόλια. Μένει λοιπόν, ανοιχτό και αυτό το μέτωπο, αν δηλαδή ο συνήγορός του θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του ή αν μιλάμε με ένα διαζύγιο που έχει επιλεγεί να παραμείνει… βελούδινο.

Με πληροφορίες από jailgoldendawn.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε