Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χρυσή Αυγή: “Μεγάλη νίκη μας η κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση”

Χρυσή Αυγή: “Μεγάλη νίκη μας η κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.02.2013 | 14:44

Η απόφαση του Στε να κρίνει αντισυνταγματικό το “νόμο Ραγκούση” για την ιθαγένεια έφερε... πανηγυρισμούς στις τάξεις της Χρυσής Αυγής που όπως αναφέρει έγινε το πρώτο βήμα “για να ανήκει και πάλι η Ελλάδα στους Έλληνες”.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου: “Η κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση, αυτού του κατάπτυστου και ανθελληνικού νόμου, είναι μια μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής που έδωσε αιματηρούς αγώνες τα τελευταία χρόνια”. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση, προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος οι ρυθμίσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, καθώς η πολιτογράφηση που προβλέπει ο νόμος γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις, χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

Το ΣτΕ έκρινε πως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντολή Σαμαρά για νέο σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο “νόμος Ραγκούση” για την ιθαγένεια   Διαδώστε αυτό το άρθρο