Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χρυσόγονος: Εθνική γραμμή στις διαπραγματεύσεις γιατί αλλιώς θα γίνουμε μειονότητα στον τόπο μας

Χρυσόγονος: Εθνική γραμμή στις διαπραγματεύσεις γιατί αλλιώς θα γίνουμε μειονότητα στον τόπο μας

Εθνικό σχεδιασμό ώστε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να έχουν την ίδια γραμμή διαπραγμάτευσης προς τους δανειστές, προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98 είπε: «Να γίνει όπως και στην Κύπρο. Εκεί μετέχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως παρατηρητές στις διαπραγματεύσεις που γινονται για το Κυπριακό. Θα μπορούσαμε και εμείς εδω για τη συνέχεια του κράτους η κυβέρνηση να είχε ως παρατηρητές στις διαπραγματεύσεις τα κομματα της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο». «Διαφορετικά», είπε «τα περιθώρια είναι εξαιρετικά δύσκολα και ως χώρα θα κινδυνεύσουμε να μην είμαστε κοινωνικά βιώσιμοι. Αλλιώς σε 20 ή 30 χρόνια οι Έλληνες στην Ελλάδα θα ειναι μειονότητα αφού τα παιδιά μας και τα παιδιά τους, αν δεν λύσουμε εμείς το πρόβλημα θα είναι στο εξωτερικό και η Ελλάδα θα χάσει την ιστορική της συνέχεια».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις στο ΔΟΛ, είπε ανάμεσα στα άλλα πως θα πρέπει να διατηρηθεί ο πολιτικός προσανατολισμός του συγκροτήματος έστω και αν γίνουν, δεν το ξέρουμε ακόμη, αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Θα πρέπει να διατηρήσει η εφημερίδα την ιδια πολιτική γραμμή που ενώνει την ιδια με τους αναγνώστες της. «Αυτό ειναι η ελευθερία του Τύπου», κατέληξε.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε