Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Χρυσοχοϊδης: “Δεν διάβασα το Μνημόνιο”

Χρυσοχοϊδης: “Δεν διάβασα το Μνημόνιο”

Τώρα όμως που το διάβασε το αποκηρύσσει. Ο κ.Χρυσοχοϊδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε: «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο».

Δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, λέγοντας μάλιστα ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

«Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την κριτική που έχει ασκήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις για τον Παπανδρέου, κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου, δεν είναι θέμα αισθητικής έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνάνε οι άνθρωποι».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε:

– Ρευστότητα ύψους 1 δισ. ευρώ που θα χορηγηθεί το Μάρτιο στις επιχειρήσεις που θα δοθεί από τις τράπεζες μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

– Τον Ιούνιο νέο πρόγραμμα ύψους1,5 δισ. ευρώ για τα μεγάλα οδικά έργα ΣΔΙΤ και τα έργα των σκουπιδιών με 10 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε