Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρυσοχοϊδης: “Την πολιτική την αναλαμβάνεις και την φέρνεις εις πέρας αλλιώς πας σπίτι σου”

Διαφοροποίηση Χρυσοχοϊδη από την γραμμή Βενιζέλου. Μιλώντας στο Ν.Ευαγγελάτο είπε χαρακτηριστικά: “Δεν οδηγείται η κυβέρνηση σε ηρωική έξοδο. Είναι καλό να ζητάει ευρύτερη συναίνεση, αλλά εγώ έχω μια διαφορετική άποψη για την πολιτική: “Ή την αναλαμβάνεις και την φέρνεις σε περας ή αν δεν μπορείς πας στο σπίτι σου.”

Και πρόσθεσε: “Οφείλεις να το κάνεις. Η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση διασκέδασης που μοιράζεις δωρα, είναι σκληρή υπόθεση. Θα προτιμούσα τις 180 και τις 200 ψήφους, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατόν πρέπει κανείς να παλεύει για να κάνει το καλύτερο για τον τόπο. Η κυβέρνηση και με 151 πρέπει να περάσει το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο δρόμος προς τον γκρεμό είναι η μη ψήφιση και η μη εφαρμογή του προγράμματος.”

Για όσα γίνονται στις Βρυξέλλες ο κ.Χρυσοχοϊδης μιλώντας στην εκπομπή Newsit και το Ν. Ευαγγελάτο είπε: “Προσπαθώ να καταλάβω που οδηγεί αυτή η συζήτηση. Οδηγεί σε μια μεγάλη στρέβλωση. Ενω πάμε λογικά να μειώσουμε το χρέος της χώρας δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν οι ερμηνείες που έρχονται στο προσκήνιο. Αυτό που αποφεύγει η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη είναι αυτό που γίνεται να θεωρηθει χρεοκοπία. Υποθέτω και ελπίζω οτι αυτό θα είναι το τέλος της υπόθεσης. Θα υπάρχει μια απόφαση που θα αποτρέπει την χρεοκοπία και την σταθεροποίηση της ευρωζώνης. Δεν είναι χρεοκοπία με την έννοια την τυπική. Είναι ένα γεγονός που μπορεί να αποβεί θετικό γιατί δεν θα μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές το χρέος.”

Περιγράφοντας την κατάσταση σήμερα στην ελληνική οικονομία ο κ. Χρυσοχοϊδης ήταν ιδιαίτερα δραματικός: “Σήμερα πεθαίνουμε στην κυριολεξία κάθε μέρα. Πεθαίνουν οι υγιείς επιχειρήσεις. Δεν μπορούν να πάρουν μια εγγυητική επιστολή. Αν λυθεί το θέμα του χρέους και οι αγορές ηρεμήσουν ελπίζω οτι θα γίνουν μια σειρά από πράγματα.”

Προανήγγειλε ότι στα μέσα Νοεμβρίου έχει εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δάνειο 1,5 δις ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης, τους πρώτους 3 μήνες του 2012 κονδύλι 5 δις ευρώ για τα μεγάλα έργα της χώρας.

Πρόσθεσε οτι ελπίζει οτι από την αυριανή συμφωνία θα εξασφαλιστεί ένα ποσό για τις τράπεζες και την χρηματοδότηση της αγοράς και της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τους 153 βουλευτές στις… 180 ψήφους! – Θέλουν εκλογές η διέξοδο;

Μόσιαλος στο Ν. Ευαγγελάτο: “Θα προστατεύσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία – Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε