Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χρυσοχοϊδης προς Γάλλους: “Συνεχίστε τις επενδύσεις σας στην Ελλάδα”

Χρυσοχοϊδης προς Γάλλους: “Συνεχίστε τις επενδύσεις σας στην Ελλάδα”

Ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσε το Γαλλο-Ελληνικό Επιμελητήριο στο Παρίσι, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Μπροστά σε ένα ακροατήριο από εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων, τραπεζών και συμβουλευτικών εταιρειών σε θέματα επενδύσεων, ο Έλληνας υπουργός επεχείρησε να πείσει ότι η Ελλάδα σήμερα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία για τους επενδυτές.

“Η Ελλάδα αλλάζει ριζικά, αποκτά νέο μοντέλο παραγωγικότητας, γίνεται πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής και πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις”, τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

O υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο επενδυτικό νόμο, που παρέχει σημαντικά επενδυτικά κίνητρα, νέες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και απαλάσσει τους ενδιαφερόμενους από τις μεγάλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

“Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια” τόνισε ο ίδιος. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φιλίπ Ρέσλερ και την υπογραφή οικονομικής συνεργασίας για την προσέλκυση μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα. Επίσης, έκανε λόγο για τις επαφές του με την ολλανδική κυβέρνηση και το ολλανδικό Επιμελητήριο.

Όσον αφορά τη Γαλλία, εξήγησε ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν ήδη τη δεύτερη θέση στην ελληνική οικονομία, με επενδύσεις, μάλιστα, στην πραγματική οικονομία με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

“Σας καλώ και σας προσκαλώ να συνεχίσετε και να επεκτείνετε τις επενδύσεις σας στην Ελλάδα. Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες, οι οποίες συνδέονται και με τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες”, απευθύνθηκε προς το ακροατήριο ο κος Χρυσοχοίδης.

Υπογράμμισε δε, το γεγονός ότι σε αυτή τη συγκυρία η Ελλάδα έχει ανάγκη από σοβαρές μεσοπρόθεσμες επενδύσεις που είναι και το κυριότερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των γαλλικών επενδύσεων.

“Σας προσκαλώ, επομένως, να οικοδομήσουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μια επωφελή, και για τις δύο χώρες, συνεργασία που θα διερευνήσει και θα χαρτογραφήσει μέσα στον επόμενο μήνα όλες τις πιθανές επενδυτικές προοπτικές που παρουσιάζονται σήμερα στην Ελλάδα, για τις μεγάλες και μεσαίες γαλλικές επιχειρήσεις”, κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας επενδύσεων “Oseo”, που είναι μία δημόσια τράπεζα για τη χρηματοδότηση καινοτόμων ΜΜΕ, με την επικεφαλής του MEDEF Λωράνς Παριζό, που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των εργοδοτών των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και με τη διοίκηση του ΟΟΣΑ.

Τέλος, αργά σήμερα το απόγευμα, στις 20.00 ώρα Ελλάδας, ο Έλληνας υπουργός πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Φρανσουά Μπαρουέν.

Διαβάστε επίσης: I am backing Greece – Το τι-σερτ που έκανε αίσθηση στις Βρυξέλλες!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε