Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ελεγμένα ποιοτικά όλα τα φρούτα που διανέμονται στα σχολεία

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ελεγμένα ποιοτικά όλα τα φρούτα που διανέμονται στα σχολεία

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντά στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ποιότητα των φρούτων και φρουτοσαλάτων που διανέμονται στα σχολεία, ξεκαθαρίζοντας ότι έχουν υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους και φέρουν τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας.

Το υπουργείο τονίζει, ότι τα φρούτα αυτά θα πρέπει να διανέμονται άμεσα από τους υπεύθυνους των σχολείων στους μαθητές, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει πολυήμερη έκθεση εκτός ψυγείου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση, ενώ σε όποια περίπτωση παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα ο ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος να αντικαθιστά άμεσα τη συγκεκριμένη παρτίδα.

“Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες και τις αντίστοιχες του υπουργείου Παιδείας”, σημειώνει, “προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται προβλήματα, υποχρεώνει τον ανάδοχο του έργου στην πλήρη αντικατάσταση τυχόν φρούτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει υπόνοια κινδύνου για τους μαθητές”.

Το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωσή του, προσθέτει επίσης, πως για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για την έγκαιρη υλοποίησή του, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, την ίδια περίοδο, «όπου τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, με εκατέρωθεν βολές τυπικού νομικού περιεχομένου, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη εκτέλεση του προγράμματος, με συνέπεια να στερηθούν οι μαθητές 1.000.000 μερίδες φρούτων και η χώρα να μην αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους ύψους 3 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βοιωτία: Φραστική επίθεση στον Τσαυτάρη την ώρα που μοίραζε φρούτα!

Δωρεάν φρούτα σε μαθητές 3.500 σχολείων

Τρίκαλα: Η δραματική έκκληση διευθύντριας σχολείου – ”Μαθητές μου πεθαίνουν της πείνας”!

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Επένδυση 15 εκατ. ευρώ με 65 θέσεις εργασίας – Από το 2014 η κάρτα πετρελαίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε