Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπ. Εργασίας:Προγράμματα πρακτικής άσκησης για 45.000 νέους με 460 ευρώ

Υπ. Εργασίας:Προγράμματα πρακτικής άσκησης για 45.000 νέους με 460 ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2013 | 18:47
Πρώτη δημοσίευση: 26.02.2013 | 18:47

Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η ανακούφιση των οικογενειών χωρίς εργαζόμενο, είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης

Ως το “πλέον επώδυνο και επικίνδυνο σύμπτωμα” χαρακτήρισε την ανεργία ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η ανεργία έχει φθάσει ήδη σε δυσθεώρητα ύψη και έχει αγγίξει το 27%. “Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν εύκολες και απλές λύσεις, όπως και ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με την ανάπτυξη. Επί του παρόντος η προσπάθεια πρέπει να στραφεί στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου, όπως είναι τα 6 δισ. που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε χώρες σαν την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν ανεργία άνω του 24% και στην επαναξιολόγηση των προγραμμάτων ώστε να διαμορφωθούν νέες αποτελεσματικότερες πολιτικές”.

“Βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και ενός προγράμματος για την κοινωνική οικονομία, ώστε να ανακουφιστούν οι 400.000 ελληνικές οικογένειες χωρίς εργαζόμενο”, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε ότι έχει ήδη ανατεθεί στον ΟΑΕΔ, να εντοπίσει μέσω των υπηρεσιών του τη συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων και να προτείνει ολοκληρωμένο σχέδιο το συντομότερο, ίσως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής εξετάσθηκαν προτάσεις επανασχεδιασμού των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, τρόποι αναζήτησης νέων πόρων και μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι η επιδοτούμενη απασχόληση δεν θα οδηγήσει στην απομάκρυνση των παλαιότερων εργαζομένων.

Ιδιαίτερα εξετάσθηκαν θέματα υλοποίησης του σχεδίου για την ενίσχυση απασχόλησης για 45.000 νέους έως 29 ετών με “επιταγή εισόδου” στην αγορά εργασίας που περιλαμβάνει προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης 100 ωρών με 5 ευρώ ανά ώρα και αμειβόμενη πεντάμηνη πρακτική άσκηση με αμοιβή 460 ευρώ ανά μήνα.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης ο υπουργός Εργασίας είπε ότι υπάρχει μεγάλη ωριμότητα και κατατέθηκαν επεξεργασμένες προτάσεις.

Στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής ο υπουργός Εργασίας ανέπτυξε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που στηρίζεται σε έξι άξονες:
- Τη στήριξη των 400.000 νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.
- Την παροχή ευκαιριών εργασίας στους 400.000 άνεργους νέους έως 30 ετών.
- Την ενίσχυση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων όλων των ανέργων ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός γρήγορα μεταβαλλόμενου παραγωγικού συστήματος.
- Τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και των ανέργων με παρωχημένες ειδικότητες.
- Τη στήριξη των ανέργων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
- Τις στοχευμένες δράσεις για τη μείωση της ανεργίας των γυναικών.
Η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, που συγκλήθηκε σήμερα για πρώτη φορά έπειτα από τρεισήμισι χρόνια έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, αναμένεται να επαναλάβει τις εργασίες της εντός του Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα 360 ευρώ το επίδομα για ελεύθερους επαγγελματίες - Ποιοί το δικαιούνται - Όλα τα δικαιολογητικά

Βρούτσης: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Βρούτσης: Προσπάθειες για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους

Ενεργοποιείται η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, ύστερα από 3,5 χρόνια

 


Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ κατασκηνώσεις 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις ΟΑΕΔ κατασκηνώσεις 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις
  2. ΟΑΕΔ: Συµβουλευτικές Υπηρεσίες Ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ΟΑΕΔ: Συµβουλευτικές Υπηρεσίες Ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη
  3. ΟΑΕΔ Παιδικές κατασκηνώσεις 2017: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις ΟΑΕΔ Παιδικές κατασκηνώσεις 2017: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις
  4. ΟΑΕΔ Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε ΟΑΕΔ Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  5. Ανεργία: Διώχνουν τους μεσήλικές για να προσλάβουν νέους με χαμηλούς μισθούς Ανεργία: Διώχνουν τους μεσήλικές για να προσλάβουν νέους με χαμηλούς μισθούς
  6. ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα - προπληρωμή επιδομάτων ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα - προπληρωμή επιδομάτων