Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Υπάκουσε την Ρηγίλλης ο Ψωμιάδης – ‘Εκανε πίσω για τον αδερφό του

Υπάκουσε την Ρηγίλλης ο Ψωμιάδης – ‘Εκανε πίσω για τον αδερφό του

Οι αυστηρές προειδοποιήσεις του Αντώνη Σαμαρά με προσωπικό τηλεφώνημα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη φαίνεται να έπιασαν τόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί με τον Αντώνη Σαμαρά και του ανακοίνωσε οτι ο αδερφός του Διονύσης Ψωμιάδης δεν θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντιπρότεινε να συμπεριληφθεί ο κ. Τζιτζικώστας. Αυτό έγινε αμέσως δεκτό, αφού ούτως ή άλλως, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή Τζιτζικώστα εξ αρχής ανήκε στη Ρηγίλλης.

Ο κ. Ψωμιάδης ανακοίνωσε πριν λίγο την απόφασή του προσπαθώντας να ανιστρέψει το κλίμα.
“Τα σκάγια πήγαιναν αλλού”, είπε με νόημα προσπαθώντας να βγάλει προς τα έξω μια εικόνα ενότητας.

¨Εγώ ενώνω, δεν διχάζω”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετώπισε την οργή του κ. Σαμαρά, ο οποίος τον προειδοποίησε ότι αν επιμείνει να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο αδελφός του κ. Διον. Ψωμιάδης η ΝΔ θα άρει την υποστήριξη προς το πρόσωπό του.

 
Ο κ. Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το μεσημέρι με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης τού ξεκαθάρισε ότι αν δεν αλλάξει την απόφασή του για τον αδελφό του η ΝΔ δεν θα τον υποστηρίξει στις περιφερειακές εκλογές. «Ή θα αποσύρεις την υποψηφιότητα του αδελφού σου ή θα πάρω πίσω το χρίσμα» φέρεται να ήταν το μήνυμα που του έστειλε σε αυστηρό ύφος, ενώ του επεσήμανε πως είναι θέμα αρχής για τον ίδιο να συγκρουστεί με φαινόμενα οικογενειοκρατίας.

Η επιλογή της Ρηγίλλης να δημοσιοποιήσει το τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον κ. Ψωμιάδη ήταν μια σαφής ένδειξη, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν διστάζει να έρθει σε ρήξη με ένα προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος που είναι υποψήφιο σε μια περιφέρεια η οποία θεωρείται σίγουρη.

 
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου προς τον κ. Ψωμιάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα πρόσωπα που επιθυμεί να καταλάβουν τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών. Σε αυτή τη λίστα ήταν και ο αδελφός του και δεξί του χέρι (επί χρόνια αντινομάρχης Θεσσαλονίκης), κάτι που αποτέλεσε το κόκκινο πανί για τη Ρηγίλλης. Ο κ. Ψωμιάδης ήταν ανένδοτος στην απόφασή του, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ δεν δεσμεύτηκε έναντι του κ. Σαμαρά για το τι προτίθεται να πράξει και όλοι αναμένουν τι θα γίνει σήμερα.
 
«Πρόκειται για ακραίο δείγμα οικογενειοκρατίας. Αυτή η στάση δεν ανήκει στις αρχές και αξίες της ΝΔ. Ο Σαμαράς με την πολιτική πορεία είναι αντίθετος σε αυτά τα φαινόμενα και με την εκλογή του στην αρχηγία του κόμματος επαναπροσδιόρισε αυτές τις αρχές και αξίες» έλεγαν χαρακτηριστικά χθες το βράδυ «γαλάζια» κομματικά στελέχη της ΝΔ.
 
Παράλληλα, κεντρικοί βουλευτές, όταν πληροφορήθηκαν την εξέλιξη με τον κ. Ψωμιάδη επεσήμαναν τις αρνητικές πλευρές της υποψηφιότητας του νομάρχη. Το κλίμα επιβαρύνθηκε αρκετά για τον κ. Ψωμιάδη, ο οποίος θεωρείται απρόβλεπτος και μη ελεγχόμενος.
 
Μάλιστα, έσπευδαν να αναφέρουν τις περιπτώσεις που δημιούργησε πρόβλημα με τη στάση του στην εικόνα του κόμματος, αλλά και τις κακές σχέσεις του με ορισμένους «γαλάζιους» νομάρχες και αρκετούς δημάρχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 

Διαβάστε επίσης:

Αντάρτες μόνο στα… παράθυρα οι δυσαρεστημένοι της Ρηγίλλης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε