Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπάρχει θέμα συντονισμού της Κυβέρνησης”

Υπάρχει θέμα συντονισμού της Κυβέρνησης”

Η αντιμετώπιση των σκανδάλων και η απόδοση ευθυνών δεν συνιστά λόγο πολιτικών εξελίξεων και εκλογών, δηλώνει o Φώτης Κουβέλης.

“Η αντιμετώπιση και η διερεύνηση των σκανδάλων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προστατευθεί και η προστασία αυτή συνδέεται αποφασιστικά και με την απόδοση ευθυνών. Και αυτό δεν συνιστά λόγο πολιτικών εξελίξεων και εκλογών” δηλώνει στη Realnews ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι είναι διαφορετικό ζήτημα οι πολιτικές ευθύνες και πως “η προκαταρκτική εξέταση μπορεί και πρέπει να ερευνήσει χωρίς περιορισμούς την όλη υπόθεση”. Αφήνει αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ και τα διαδικαστικά θέματα που ανέδειξε στη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας ότι επένδυσε σε αυτά για να έχει κομματικά οφέλη. Προσθέτει όμως πως “η καλπολογία και οι αντιπαραθέσεις για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί στη Βουλή , όντως δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα και την ουσία της πολιτικής”.

Τονίζει πως υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα άτυπο όργανο το οποίο θα ενοποιεί επιμέρους πολιτικές αποφάσεις και “θα αντιμετωπίζει και ζητήματα διαφορετικών θέσεων”.

Αναφέρει, επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ, αν εξακολουθήσουν σε ορισμένα θέματα να υπάρχουν μείζονες διαφορές θα συνεχίσει να διαφοροποιείται. Στο ερώτημα εάν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται: “Να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ με ποιό πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, με ποιά πολιτική διαφορετική από αυτή που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ για την παραμονή στο ευρώ, με ποιά μεταρρυθμιστική πολιτική;”.

Υπογραμμίζει ότι πρέπει να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων ενώ σε ότι άφορα το κοινωνικό δίκτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες προτείνει άμεση αναπροσαρμογή των πόρων του ΕΣΠΑ για δράσεις κοινωφελούς εργασίας , απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και κατάρτισης.
Προσθέτει, τέλος, ότι οι δημόσιες δαπάνες για την εκτέλεση έργων δίνουν σχετική δυνατότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε