Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Υπεγράφη η συμφωνία μαμούθ για τα καπνά με τη Philip Morris

Υπεγράφη η συμφωνία μαμούθ για τα καπνά με τη Philip Morris

Τη μισή παραγωγή της Ελλάδας σε καπνό θα απορροφήσει η Philip Morris International την επόμενη τριετία σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συμφωνία ανάμεσα στην πολυεθνική καπνοβιομηχανία και την ελληνική κυβέρνηση υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Οι υπογραφές «έπεσαν» στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη και του γενικό διευθυντή της Philip Morris.

Με βάση την συμφωνία, για τα επόμενα τρία χρόνια η Philip Morris δεσμεύεται να αγοράσει μέσω των διαθέσιμων εμπορικών καναλιών και υπό ανταγωνιστικές συνθήκες περισσότερους από 33.000 τόνους καπνού. Τα καπνά αυτά θα πρέπει να έχουν παραχθεί στην Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι η Philip Morris, θα απορροφήσει περίπου 13.500 τόνους καπνού, που αντιστοιχεί στο 50% της ελληνικής παραγωγής.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι καλύπτονται οι προδιαγραφές ποιότητας.

«Σφραγίδα εμπιστοσύνης» στη χώρα μας χαρακτήρισε την απόφαση της Philip Morris να αγοράσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού ανατολικού τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα είναι το καλύτερο διαβατήριο για τις εξαγωγές μας, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα καπνά είναι μια πολύ προσοδοφόρα καλλιέργεια, η οποία απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους και στον τομέα της παραγωγής και στον τομέα της μεταποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 50% των ελληνικών καπνών στη Philip Morris

Σαμαράς για τους αγρότες: Σύνταξη στα 62 και ρύθμιση των “κόκκινων” αγροτικών δανείων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε