Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπερψηφίστηκαν τα έκτακτα μέτρα εν μέσω συγκρούσεων

Υπερψηφίστηκαν τα έκτακτα μέτρα εν μέσω συγκρούσεων

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για τα έκτακτα μέτρα.

Το νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος για τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε από την Βουλή με την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος, ενώ τη στήριξή του εξέφρασε και το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αν και διατύπωσε ενστάσεις επί συγκεκριμένων διατάξεων. 

Νωρίτερα, είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση του ΚΚΕ με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών να επιτεθεί στο ΚΚΕ λέγοντας : “Αντί να πηγαίνουν στα χαρακώματα, περιχαρακώνονται σε μία ανέξοδη επιχειρηματολογία και ιδεολογία. Δεν θυμάμαι να είχαν αποκλείσει την είσοδο του ΥΠΟΙΚ όταν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση της ΝΔ”.

Επιτέθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι δεν αντιλαμβάνεται σε ποια κατάσταση είναι χώρα. “Προκαλεί εντύπωση ότι δεν λέτε τίποτα για τις ευθύνες της ΝΔ, λες και για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ”, είπε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθώ να καταλάβω πως ένα κόμμα που κόπτεται για το λαό, είχε την ανάγκη να αποκλείσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα να κάνει έναν έλεγχο για να δει αν πρέπει να δώσει 360 εκατ.€ σε 5.000 ανθρώπους και κάποιοι να παίρνουν επίδομα ανεργίας 6.000 ευρώ», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αν εφαρμοστεί το υφιστάμενο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος εφαρμοστεί. “Δεν υπάρχει η ανάγκη για νέα μέτρα αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί”, είπε.

Μετά το εξάμηνο θα αναγκαστείτε να πάρετε κι άλλα μέτρα, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και κάλεσε την κυβέρνηση να πει τι άλλα αναπτυξιακά μέτρα θα λάβει. “Αυτά τα μέτρα είναι μέτρα ανάσας για ένα εξάμηνο, μετά το εξάμηνο θα πάρετε νέα μέτρα πιο σκληρά, πιο επώδυνα, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να βγάλει την επόμενη χρονιά με δέκα μισθούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε