Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπογραφή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κείμενο «Διευθέτησης» για κοινές δράσεις Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με τον Ρώσο υπουργό Πολιτικής Άμυνας και Έκτακτων Αναγκών, Β.Α. Πουχκόφ.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών, οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι θα συγκροτηθεί μόνιμη επιτροπή μεταξύ της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και του ρωσικού υπουργείου. Σκοπός της επιτροπής είναι η ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας, πληροφοριών και συντονισμού στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως πλημμυρών, σεισμών και πυρκαγιών.
«Η συμφωνία αυτή που έρχεται στο τέλος του έτους Ελλάδας – Ρωσίας, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ιστορικές σχέσεις φιλίας των δύο χωρών. Η παρουσία εκπροσώπων της ρωσικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, αποτελεί μια διαβεβαίωση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά θα έχουν και μέλλον», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι η συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων «θα συμβάλει στην ποιοτική προώθηση της ασφάλειας στην ζωή των Ελλήνων και Ρώσων πολιτών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε