Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπόσχεση Μητσοτάκη στον Παπούλια για δίκαιες παρεμβάσεις στο Δημόσιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για διττό ρόλο του υπουργείου: Να εκπληρώσει τις μνημνονιακές υποχρεώσεις, αλλά και να προχωρήσει στην υπέρβασή τους με αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

 Το υπουργείο Διοκητικής Μεταρρύθμισης είναι να επιβλέπει τη συνολική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, αλλά χρειάζεται η συνδρομή όλων των υπουργών για να επιτευχθούν οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την είσοοδό του στο γραφείο του Προέδρου, ο υπουργός Διοκητικής Ματαρρύθμισης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πορευόμαστε με συνέπεια, δικαιοσύνη και διαφάνεια» και ότι «προσπαθούμε να χτίσουμε μια δημόσια διοίκηση η οποία πραγματικά θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών και των πολιτών.

Αυτοί είναι οι δύο τομείς στους οποίους κινούμαστε και πρέπει να κινηθούμε παράλληλα και στους δύο».

«Αναφερθήκατε στη δικαιοσύνη και αυτό είναι πολύ σημαντικό», παρατήρησε ο κ. Παπούλιας, ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας ότι «προσπάθειες μας, ακόμα και αν μερικές φορές ενέχουν στοιχεία οριζόντιων παρεμβάσεων, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες. Αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και με τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε, αλλά θα είναι και ένας μπούσουλας από δω και στο εξής για τις κινήσεις μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης… καταπέλτης: “Αν οι δήμοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, δεν θα χρειάζονταν μέτρα” – Τα κριτήρια για απολύσεις και κινητικότητα

Μητσοτάκης: θα γίνουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο



Άρθρο της Le Monde για τον Κυριάκο Μητσοτάκη



Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν κοιμάμαι τα βράδια λόγω των απολύσεων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε