Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπόθεση Πανούση: Οι υποσχέσεις στους Πυρήνες από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Διάλογοι φωτιά

Υπόθεση Πανούση: Οι υποσχέσεις στους Πυρήνες από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Διάλογοι φωτιά

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα όσα κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. Οι διάλογοι ανάμεσα σε φυλακισμένο των Πυρήνων της Φωτιάς και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν σάλο.

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Μην ανησυχείς. Εμείς το είπαμε, θα φέρουμε νόμο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Να τα τελειώνουμε όλα αυτά. Και για τον Σάββα (Ξηρό) και για το θέμα με το DNA.
Ηγετικό μέλος Πυρήνων: Εμείς θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας και θα το πάμε μέχρι τέρμα.
Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Είπαμε, θα γίνει νομοθέτημα. Αυτό έχει τελειώσει.

Αυτός είναι ένας από τους διαλόγους που εμπεριέχονται στο φάκελο που παρέδωσε ο Γιάννης Πανούσης στην κα Κουτζαμάνη. Ο διάλογος έχει καταγραφεί από τον “κοριό” της ΕΥΠ τον Μάρτιο του 2015, όταν μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας, ζητώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση της διάταξης για βίαιη λήψη του DNA.

Υπάρχει και δεύτερη συνομιλία, όταν όσα είχε υποσχεθεί το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στον τρομοκράτη των Πυρήνων δεν έγιναν πράξη…
Ηγετικό μέλος Πυρήνων (εκνευρισμένος): Τι γίνεται, γιατί δεν προχωράμε; Δεν γίνεται τίποτα.
Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπεις, δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε και τον… υπερ-υπουργό (Πανούσης). Και αυτός δεν είναι και δικός μας.
Ηγετικό μέλος Πυρήνων (βρίζει ακατάπαυστα τον Γιάννη Πανούση, εκτοξεύοντας και απειλές κατά της ζωής του). Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega μάλιστα είπε: Καλά κάναμε τότε που του είχαμε βάλει τη βόμβα…

Σε άλλο διάλογο…
Ηγετικό μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε, ρε αλήτες. Πουλημένοι είστε κι εσείς και αυτός ο π… ο Πανούσης κάνει ό,τι θέλει.
Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (συνεχίζει να αποδίδει ευθύνες για την καθυστέρηση των «συμφωνηθέντων» στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις προσπάθειες που γίνονται για την απομάκρυνσή του).

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο άνθρωπος που έχει καταγραφεί να μιλά με τον φυλακισμένο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα στελέχη του κόμματος που συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με πολιτικές και δικαστικές πηγές, στα στοιχεία που κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πρόκειται για ένα δραστήριο μέλος της Κ.Ε., που συμμετέχει σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης, για τους ανέργους, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους άστεγους, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, είναι μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ενώ συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία για τους πρώτους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο.

Σε επίσκεψή του στις φυλακές Δομοκού, τον περασμένο Μάρτιο, μαζί με πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δουν ποινικούς κρατουμένους και έγκλειστους για υποθέσεις τρομοκρατίας, δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Επίσης, στα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμπεριλαμβάνεται η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε επισκεφθεί τις φυλακές Δομοκού μαζί με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με το μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ένα άλλο ιδρυτικό μέλος συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, φαίνεται να είναι ανάμεσα στα «ονοματεπώνυμα» των στοιχείων που κατέθεσε ο κ. Πανούσης, μαζί με ένα ακόμη δραστήριο μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο 67χρονος που έκανε το… κονέ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η επαφή των φυλακισμένων για συμμετοχή στη δράση των Πυρήνων με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε από έναν 67χρονο ιδιώτη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της ΕΥΠ, που ελέγχονται για τη διασύνδεση με τα κυκλώματα δουλεμπόρων.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που εμφάνιζε «μεγάλη πολιτική επιρροή» και διασυνδέσεις με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, τον περασμένο Μάρτιο φερόταν σε συνομιλίες που είχαν καταγραφεί από τον «κοριό», να κάνει λόγο για «τελείωμα» του Γιάννη Πανούση μέσα σε 4 μήνες! Σε άλλες συνομιλίες φερόταν να παρεμβαίνει στις κρίσεις και τοποθετήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με «επιθυμίες» που φαίνεται ότι υλοποιήθηκαν.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε