Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπουργική σύσκεψη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Η επιτάχυνση των διαδικασιών και η αξιολόγηση του τρόπου διαχείρισης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για την πρώτη πενταετία από την καθολική εφαρμογή της συζητήθηκαν σε σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό.
 

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, χαρακτηρίστηκε ως «ίσως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα, όχι από την οικονομική άποψη, αλλά από την τεχνική του πλευρά», χωρίζεται σε τρία στάδια με πρώτο εκείνο της ανάπτυξης του λογισμικού και της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, που ήδη έχει γίνει στον ΟΑΕΕ.
 
Η δεύτερη φάση του έργου αφορά την επέκταση της συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία και θεωρείται ότι έως την 1η Μαΐου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα το ΙΚΑ, ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ.
 
Η τρίτη και τελευταία φάση του έργου σηματοδοτεί την πλήρη ανάπτυξή του με την ένταξη σε αυτό των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.
 
Ο στόχος είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση να εφαρμοστεί πλήρως από την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς και η εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από σπατάλες στα φάρμακα.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κόστος του έργου μπορεί να ”αποσβεσθεί σε μία εβδομάδα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε