Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπουργικό Συμβούλιο με πέντε νέα νομοσχέδια

Στις 12.00, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο, στις 11.00 π.μ., στο γραφείο του στη Βουλή, με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Αλέξη Λυκουργιώτη, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για το πόρισμα του ΕΣΥΠ που αφορά τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στις 12.00, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθούν τα εξής πέντε θέματα:

– Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου.

– Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά την διαδρομή και εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, των αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Βουλγαρίας και άλλες ρυθμίσεις.

– Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά τα απόβλητα και πιο συγκεκριμένα την ενσωμάτωση της οδηγίας 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 “για τα απόβλητα και την κατάργηση ορισμένων οδηγιών”.

– Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις.

– Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που αφορά την “Καλή Νομοθέτηση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε